Κόσμος

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έγινε video game: Πολεμά τα ναρκωτικά και στο smartphone [βίντεο]


Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν εξελέγη ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ήταν να κηρύξει τον πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών, φτάνοντας στο σημείο να καλέσει τους πολίτες να τους σκοτώνουν οι ίδιοι.

Αρκετοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του αλλά μέσω... smartphone. Γιατί ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε και ο πόλεμός του στα ναρκωτικά έγιναν video game. Το «Duterte Fighting Crime 2» είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να σκοτώσουν ναρκομανείς με κόκκινα μάτια, ληστές και άλλους εγκληματίες.

Ηδη πάνω από 2 εκατ. χρήστες έχουν «κατεβάσει» το παιχνίδι, αλλά δεν είναι το μοναδικό με πρωταγωνιστή τον Ντουτέρτε, καθώς υπάρχουν άλλα τέσσερα, μεταξύ των οποίων ένα στο οποίο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων τα βάζει με τα ζόμπι.

Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι αυτός ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» του Ντουτέρτε έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πολλοί επικριτές του τον αποκαλούν ψυχοπαθή, ακόμη και κατά συρροήν δολοφόνο, καθώς ο απολογισμός από τις δολοφονικές επιχειρήσεις του κατά των ναρκωτικών φτάνει τους 4.000 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...