Κόσμος

Ο Β. Πούτιν υπενθύμισε ότι δεν ήταν η Ρωσία που άφησε την κατάσταση στην Ουκρανία να εκφυλιστεί σε πραξικόπημα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τη Δύση να ασκήσει πίεση στις αρχές του Κιέβου, έτσι ώστε να τηρήσουν τις συμφωνίες Μινσκ.

«Αν κάποιος θέλει πραγματικά να δει να εφαρμόζονται οι  συμφωνίες του  Μινσκ από  όλα τα μέρη της σύγκρουσης , αυτή είναι η Ρωσία , αλλά δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση, το λάθος προέρχεται από τις  αρχές του Κιέβου. Δεν καταλαβαίνω τι τους εμποδίζει από το να κάνουν  αυτό», δήλωσε ο Πούτιν σε δηλώσεις του σε  φόρουμ.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν ήταν η Ρωσία που άφησε να  εκφυλιστεί η  κατάσταση σε πραξικόπημα στην Ουκρανία. «Οι Αμερικανοί  εταίροι  μας δεν κρύβουν ότι αυτοί ήταν πίσω από όλο αυτό σε μεγάλο βαθμό, ώστε να χρηματοδοτηθεί η ριζοσπαστική αντιπολίτευση, φέρνοντας την κατάσταση σε ένα  αντισυνταγματικό επίπεδο  αλλαγής εξουσίας, αν και αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος.

«Η  Μόσχα είπε ο ίδιος δε  «σαμποτάρισε  τις συμφωνίες του  Μινσκ». «Δεν μπορούμε εκ μέρους των αρχών του Κιέβου να επιφέρουμε  τροποποιήσεις στο σύνταγμα, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα (στη διευθέτηση της σύγκρουσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία), με την εφαρμογή του νόμου  ειδικού  καθεστώτος  της κυβέρνησης για το Ντονένσκ» , πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι καμία αλλαγή δεν παρατηρήθηκε ούτε αφού οι αρχές του Ντονένσκ  αποφάσισαν μονομερώς να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να μην προβούν σε αντίποινα κατά των ουκρανικών  ενόπλων  δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο Β.Πούτιν τόνισε   ότι «τίποτα δεν θα προχωρήσει χωρίς να καταλήξουμε  σε πολιτικές συμφωνίες» υπονοώντας τις ουκρανικές αρχές του Κιέβου .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...