Εκκλησία

Οι Ρώσοι υποβαθμίζουν το άνοιγμα του Πανάγιου Τάφου-Μήπως επειδή έγινε από Έλληνες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από λίγες μέρες παγκόσμιο δέος και θαυμασμό προκάλεσε η είδηση πως η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τον Πανάγιο Τάφο του Ιησού Χριστού και μάλιστα από Έλληνες επιστήμονες.. Σε κάποιους από ότι φαίνεται δεν άρεσε η εξέλιξη αυτή και προσπαθούν το υποβαθμίσουν.

Ορθόδοξοι και Ρ/Καθολικοί στη Ρωσία άφησαν πίσω τις όποιες άλες διαφορές τους και συμφώνησαν πως δεν βλέπουν στο άνοιγμα του "υποτιθέμενου τόπου ταφής του Χριστού" τίποτα ιδιαίτερο από θρησκευτική άποψη. Κομπλεξισμός ή κάτι παραπάνω;

"Από θρησκευτική άποψη, δεν βλέπουμε τίποτα αξιοσημείωτο," -είπε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, πρωθιερέας Μαξίμ Κοζλόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός αφορά αποκλειστικά στον τομέα της εκκλησιαστικής αρχαιολογίας.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ένας εκπρόσωπος από την Ρ/Καθολική Αρχιεπισκοπή της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα, ιερέας Κύριλλος Γκορμπούνοφ, ο οποίος είπε ότι η πρόσβαση στο δικτυακό τόπο της ταφής του Χριστού - είναι μάλλον ένα θέμα της αρχαιολογίας και της ιστορίας, επειδή 'η χριστιανική πίστη είναι η ανάσταση του Ιησού Χριστού."

Έμπειροι αναλυτές εξηγούν στο ekklisiaonline.gr πως η στάση αυτή των Ρώσων δικαιολογείται μονάχα με έναν τρόπο. Ρωσικό χρήμα έχει πέσει τα τελευταία χρόνια κατά κόρον στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Τόπων σε αρχαιολογικές ανασκαφές χωρίς όμως σπουδαία αποτελέσματα, με αποτέλεσμα η αποκάλυψη αυτή και μάλιστα από Έλληνες επιστήμονες να θίγει το γοητρο των Ρώσων...

https://youtu.be/bMVRfy0Yzac

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ