Πολιτική

ΝΔ: «Ναι» στην διάσκεψη των προέδρων μόνο με αντικατάσταση του νόμου Παππά

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Την αντικατάσταση του νόμου Παππά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θέτει ως όρο η Νέα Δημοκρατία για τη διάσκεψη των προέδρων.

Με δήλωση του εκπροσώπου της, βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει την ανάγκη συγκρότησης νέου ΕΣΡ, με πλήρεις αρμοδιότητες, όπως ακριβώς προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Πιο αναλυτικά η δήλωση-απάντηση του κ. Κουμουτσάκου στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη:

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Να διασφαλισθεί, δηλαδή, ότι μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση και την εποπτεία των καναλιών στο Ε.Σ.Ρ.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση ενός Ε.Σ.Ρ. με το κύρος που αρμόζει στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές