Πολιτική

Ναυάγιο η διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ: Ο Βούτσης απέσυρε την υποψηφιότητα Πολύδωρα - Επιβεβαίωση pentapostagma.gr

Επιβεβαιώνοντας το pentapostagma.gr (δείτε το άρθρο μας πατώντας ΕΔΩ) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απέσυρε την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρεία του ΕΣΡ, μιλώντας στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο κ. Βούτσης πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη και για αντιπρόεδρο τον Βασίλη Μουλόπουλο.
«Ο προταθείς ως πρόεδρος του ΕΣΡ, γνωρίζετε πολύ καλά καθώς υπήρξε συνοδοιπόρος σας και εξέχον στέλεχος της παράταξης σας ότι ήταν και πολιτικός αντίπαλος της παράταξης μας εδώ και 30 συναπτά χρόνια», είπε για τον Β. Πολύδωρα απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά και άλλοι συνάδελφοι μου στα ζεστά χρόνια του 2006, 2007 έχουμε συγκρουστεί δημοσίως επί της ουσίας για σοβαρά ζητήματα και είχαμε ασκήσει κριτική και είχαμε ισχυρή ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση.

Και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας, στη συνάντηση που είχαμε μου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ήθελε η υποψηφιότητά του να αποτελεί μια οριακή πρόταση ή μια πρόταση μιας παρατάξεως, ακριβώς επειδή ήταν μια προσπάθεια μιας ευρείας συμφωνίας. Γι’ αυτό δεν νομίζω και δεν θέτω την πρόταση σε ψηφοφορία εν συνόλω», είπε ο Νίκος Βούτσης και πρότεινε διακοπή για λίγη ώρα της Διάσκεψης ώστε να έρθει νέα πρόταση με τον κ. Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο, αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο και με προσθήκη την υποψηφιότητα του Νίκου Κιάου. Ο κ. Βούτσης ζήτησε το διάλειμμα ώστε οι υπηρεσίες να συντάξουν τη νέα πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ ώστε η πρόταση αυτή να τεθεί είτε σε συζήτηση είτε αμέσως σε ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη, αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία, αυτή αφορά στην ουσία ένα άρθρο (2Α του Ν. 4339/2015) που είναι καταργημένο. Ο Νίκος Βούτσης πρόσθεσε πάντως ότι ο νόμος 4339/2015 είναι ο πρώτος νόμος που ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο και με μια σειρά άρθρων (άρθρα 1, 11, 12,13,14, 15) με τρόπο συγκεκριμένο ισχυροποιεί τις διαδικασίες, τον ελεγκτικό, εποπτικό ρόλο του ΕΣΡ. Θύμισε επίσης ότι το 2Α του Ν. 4339/2015 αφορούσε μόνο την πρώτη εφαρμογή του νόμου εφόσον δεν ήταν δυνατό να υπάρξει ΕΣΡ.

Ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ΝΔ έθεσε ευρύτερα νομικό ζήτημα, δηλαδή την ανάγκη να υπάρξει μια σαφής διάταξη διότι είναι ασαφής και ανεπαρκής και δευτερευόντως η ΝΔ αναφέρθηκε στα πρόσωπα. «Τι νόημα να μεταβάλλετε πρόταση και να επιδιώξετε να επιτύχετε πλειοψηφία; Βοηθά τη συναίνεση αυτό;», είπε ο Νίκος Δένδιας και μίλησε για προσπάθεια επίτευξης αρνητικού αποτελέσματος σημειώνοντας ότι δεν είναι σωστό να αιφνιδιάζεται η αντιπολίτευση με νέα πρόταση, «εκτός και στόχος είναι η επίτευξη αρνητικής πλειοψηφίας».

«Εμείς βλέπουμε ότι η πρότασή σας είναι εποικοδομητική», είπε αντίθετα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

https://youtu.be/apAPLBMfhgc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ