Κόσμος

Νέο κύμα εκκαθαρίσεων στην Τουρκία -Παύθηκαν άλλοι 10.000 δημόσιοι λειτουργοί

Οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται στην Τουρκία τρεις μήνες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι αρχές έπαυσαν περισσότερους από 10.000 δημόσιους λειτουργούς ως ύποπτους για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Χιλιάδες ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι μεταξύ αυτών που παύθηκαν μέσω ενός νέου διατάγματος, το οποίο δημοσιεύθηκε αργά το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ έκλεισαν άλλα 15 μέσα ενημέρωσης, που σχεδόν όλα μετέδιδαν από την κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία.

Ακόμη, με διατάγματα καταργήθηκαν οι εκλογές για την επιλογή των πρυτάνεων στα πανεπιστήμια, καθώς θα τους διορίζει ο Ταγίπ Ερντογάν απευθείας, από τους υποψηφίους που ανακηρύσσονται από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο.

Επίσημα, περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εισαγγελείς, αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οσο για τα ΜΜΕ που έχουν κλείσει, έχουν ξεπεράσει τα 160.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης