Πολιτική

Νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης o Χρήστος Μέτιος

Nέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ) εξελέγη σήμερα, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, ο μέχρι τώρα χωρικός αντιπεριφερειαρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος έλαβε 20 ψήφους έναντι 16 ψήφων που έλαβε ο χωρικός αντιπεριφερειαρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μέτιος τόνισε ότι θα υπηρετήσει με πνεύμα ενότητας και συνέπειας τις αρχές του εκλιπόντος εκλεγμένου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη, σε μία δύσκολη στιγμή για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Ο ίδιος τόνισε ότι η διοίκησή του θα είναι συνεκτική, θα λειτουργεί εφεξής περισσότερο συλλογικά και ότι θα έχουν ρόλο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο κ. Μέτιος επιβεβαίωσε τις επαφές που είχαν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, πρόσθεσε όμως ότι «το αποτέλεσμα αντανακλά τη βούληση των περιφερειακών συμβούλων και δεν καθορίστηκε από εξωγενείς παράγοντες».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαγναφέρης αναγνώρισε το αποτέλεσμα της ενδοπαραταξιακής κάλπης των συμβούλων της «Περιφερειακής Αναγέννησης», έσπευσε ωστόσο να σημειώσει με νόημα ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ που καθόρισαν το αποτέλεσμα. «Εκείνο που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι άτομα που δεν θα έρθουν ποτέ ξανά στη Θράκη, ήρθαν εδώ για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα», σημείωσε καταληκτικά.

Ο νέος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είναι 48 χρονών, μαθηματικός στο επάγγελμα και διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της ΝΔ στην Κομοτηνή και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη αντιπεριφερειαρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη. Στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στη ΝΔ υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού της ΝΔ στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...