Αρχείο

Μια κουκουβάγια με το σπαθί στραμμένο εναντίον της Ρωσίας: το σύμβολο της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας

Αν και η ασπίδα θα μπορούσε να έχει διαφορετικές ερμηνείες, ωστόσο αποτελεί σαφές μήνυμα προς την Ρωσία.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας αντικατέστησε το προηγούμενο έμβλημά της με μια κουκουβάγια που κρατά ένα σπαθί το οποίο επικρέμεται επί του χάρτη της Ρωσίας. Το αμφιλεγόμενο σύμβολο συνοδεύεται από το σύνθημα: «Η Ουκρανία πάνω απ ‘όλα», μια προσαρμογή της φράσης «Η Γερμανία πάνω απ’ όλα» ( «Deutschland über alles»), με το οποίο αρχίζει το «Τραγούδι των Γερμανών» ( «Das Lied der Deutschen»), του οποίου ο πρώτος στίχος είναι συνδεδεμένος με το Τρίτο Ράιχ, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Vesti.

Το έμβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας. Η εικόνα εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, στρατηγού Βασίλι Μπούρμπα.

Αν και η ασπίδα θα μπορούσε να έχει διαφορετικές ερμηνείες, ωστόσο αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία, αφού η ρωσική επικράτεια αναδεικνύεται με γκρι χρώμα σε σχέση με άλλες χώρες.

Οι σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν επιδεινωθεί ραγδαία από το 2014, μετά τις διαδηλώσεις στην εμβληματική πλατεία του Κιέβου γνωστή ως «Μαϊντάν» που προκάλεσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Στη συνέχεια προστέθηκε και το δημοψήφισμα για την επανένωση της Κριμαίας με την υπόλοιπη Ρωσία και οι συγκρούσεις στο Ντονμπάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

https://www.youtube.com/watch?v=AqRAEr4HP1E

Grothia

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...