Κόσμος

«Μασκίροβκα» από την Μόσχα στην Αίγυπτο με την αποστολή εκατοντάδων Spetsnaz για πόλεμο στο Σινά – Νέο πολεμικό μέτωπο κατά του ISIS

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

To ρωσικό υπουργείο άμυνας απέστειλε κάτω από άκρα  μυστικότητα ,  με την γνωστή μέθοδο της περιβόητης «Μασκίροβκα» στην Αίγυπτο,  εκατοντάδες μαχητές της ρωσικής διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (KSSO), οι οποίοι ταξίδεψαν σαν «τουρίστες και ευγενικοί άνθρωποι» , αιφνιδιάζοντας για μια φορά ακόμη την δύση και το ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσοι επίσημα θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία των αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων και στην εκπαίδευση των  μεθόδων επιβολής του νόμου αλλά και των τεχνικών της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα όμως με ειδικούς, οι Ρώσοι Spetsnaz θα έρθουν μαζί με τους Αιγύπτιους σε ευθεία αντιπαράθεση με τα παρακλάδια του ISIS (Al ansam) και τις δυνάμεις των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στη χερσόνησο του Σινά και τα δυτικά σύνορα της χώρας, και ενδεχομένως και στο εσωτερικό της χώρας. ( Υπάρχουν ενδεχομένως υπόνοιες για νέες διαμαρτυρίες και απειλές κατά του Αλ Σίσι).

Έτσι ο Ρώσος πρόεδρος θα κάνει πράξη αυτό που αναφέρει  άρθρο  στο pentapostagma.gr με τίτλο (Ρωσία: «Θα εξολοθρεύσουμε πλήρως και χωρίς οίκτο τους «δολοφόνους» των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και αλλού»).

Πρόκειται σύμφωνα με ρωσική πηγή  για ξεκάθαρο «μήνυμα» σε ΗΠΑ , Τουρκία, Σ.Αραβία και λοιπές χώρες του Κόλπου που έστειλε η Μόσχα μέσω του ΥΠΕΞ για την τύχη όλων των Χριστιανών σε όλον τον κόσμο .

Την ίδια στιγμή όμως,  οι ΥΠΑΜ Αιγύπτου και Ρωσίας Sedky Sobhi και Sergei  Shoigu είναι σε ανοικτή επικοινωνία για τα τεκταινόμενα στην χερσόνησο του Σινά και Α. Μεσόγειο .

Η Ρωσία θέλει να έχει στην ουσία την διώρυγα του Σουέζ υπό την «εποπτεία της» για την ελεύθερη ροή του δικού της πολεμικού ναυτικού,  αλλά  και για  την διέλευση  των κινεζικών πολεμικών πλοίων με τους «φονικούς πυραύλους τους »,  με σκοπό να ελέγξει τελικά την Μεσόγειο.

Αυτό το θαλάσσιο κομμάτι ενδιαφέρει το Κρεμλίνο προς το παρόν και αυτό θέλει να ελέγξει πάση θυσία, και τα  τεράστια αιγυπτιακά κοιτάσματα φυσικού αερίου "βοηθούν" πολύ σε αυτό .       

Επίσης άσκηση του δόγματος της «Μασκίροβκα» είχαμε από την Μόσχα και στην περίπτωση της δημιουργίας ρωσικών βάσεων σε Κούβα και Βιετνάμ.

Η κυβέρνηση του Βιετνάμ σύμφωνα με χθεσινό άρθρο αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο , όσο για την Κούβα , ειδικοί κρίνουν ως μη αναγκαία μια αντίστοιχη βάση, διότι τα νέα ρωσικά υποβρύχια κάνουν " πολύ καλά την δουλειά τους", κοντά στις αμερικανικές ακτές  .

Όπως μπορεί να εκτιμηθεί, η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας  εστιάζει με ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των υφιστάμενων βάσεων στη Μέση Ανατολή και στην δημιουργία μίας ακόμη στην Αίγυπτο με την μορφή leasing,  μετατρέποντας  την νυν αιγυπτιακή βάση σε «κέντρο εκπαίδευσης των αιγυπτιακών δυνάμεων από Ρώσους»  .

Πρόκειται για την αιγυπτιακή βάση  Sidi Barrani, που βρίσκεται 95 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λιβύη, και από την οποία θα ελέγχεται και η Λιβύη και τα τεκταινόμενα εκεί.

1475576632_1475344993

Η βάση αυτή θα προσδώσει  μια επιπλέον ώθηση σε ολόκληρο το φάσμα των στρατιωτικών-πολιτικών και στρατιωτικο-τεχνικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό το μήνα επίσης , στο έδαφος της Αιγύπτου θα πραγματοποιηθούν  κοινές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας,   και με την  μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού από το κεντρικό τμήμα της Ρωσίας στην αιγυπτιακή Αραβική Δημοκρατία.

Για πρώτη φορά Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα αναπτύξουν  τις δυνατότητες τους σε  πολεμικές επιχειρήσεις στην έρημο, με τον από κοινού συντονισμό όλων των δράσεων των ΕΔ των δύο χωρών .

Οι Ρώσοι και ειδικά ο πρόεδρος Β.πούτιν  έχουν μακροπρόθεσμα σχέδια  για την περιοχή, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στον περιορισμό της καταπολέμησης της ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας.

Είναι επίσης και μια σοβαρή προσπάθεια για την υπεράσπιση του Κρεμλίνου των θεμελιωδών  απόψεων  του σχετικά με το πολιτικό μέλλον της Συρίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως , η Ρωσία θα παραμείνει στη Συρία, ανεξάρτητα από το αν η εξουσία θα είναι ο  Μπασάρ αλ-Άσαντ, ή θα αντικατασταθεί από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή μετά την ενίσχυση της Συρίας, φαίνονται αρκετά δικαιολογημένη. Η εφαρμογή, ακόμα και στην αρχική της  μορφή, έχει ήδη πραγματοποιηθεί και υλοποιείται συνεχώς .

Επίσης δέλεαρ αποτελεί η κατασκευή από την  «Rosatom» του πρώτου εργοστασίου  πυρηνικής ενέργειας στην Αίγυπτο (4 μονάδες ισχύος 1200 MW, έκαστη), το οποίο  εντάσσεται επίσης στη λογική της παρατεταμένης αναβάθμιση  των ήδη υφιστάμενων σχέσεων   Καΐρου και  Μόσχας  σε  επίπεδο  στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Ο πυρηνικός σταθμός θα κατασκευαστεί  140 χιλιόμετρα δυτικά της Αλεξάνδρειας, κοντά στην πόλη του Ελ Αλαμέιν , και η ρωσική στρατιωτική  βάση στο Sidi Barrani θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της  γεω-οικονομικής και γεωπολιτικής πλευράς  του ίδιου νομίσματος.

Αλλάζουν όλα στην περιοχή μας και εισάγονται νέα δεδομένα , όλα όμως θα κριθούν από το κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας. Αλλιώς .......χαθήκαμε όλοι.

https://youtu.be/nXRCgQV53pE?t=1

https://youtu.be/Xs3Lecs1sb0?t=3

https://youtu.be/dnxQxpyKxOI

 

https://youtu.be/OGqYOVBCmJI?t=1

https://youtu.be/D2hMFIMgVHM?t=34

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...