Πολιτική

Καμία απάντηση από τον Μουζάλα για τον δουλέμπορο μεταναστών-συντονιστή σε hotspot

Τη συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος ζήτησε ο Γιάννης Μουζάλας στην Βουλή αν και την ίδια στιγμή δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει για το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στα hot spots.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ ο κ. Μουζάλας καταφεύγοντας στους γνωστούς αφορισμούς, απέφυγε να απαντήσει στον πολιτικό θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τον δουλέμπορο που τοποθετήθηκε συντονιστής του κέντρου φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

«Καταθέτετε στα πρακτικά δημοσίευμα από το  Πρώτο Θέμα… Αυτή είναι η επιστημονική σας προσέγγιση στο προσφυγικό;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις.

«Εμείς κουτσά-στραβά κάναμε τη καλύτερη διαχείριση της ζημιάς. Όποιος πιστεύει ότι έχει το μπόι να αναμετρηθεί με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό φαινόμενο και να πει ότι το κάνει καλύτερα από εμάς είναι ψεύτης» ανέφερε σε άλλο σημείο. Πάντως το γεγονός πως κουρδικής καταγωγής άτομο συνελήφθη και - περιέργως;- αφέθηκε ελεύθερο παρά τη συμμετοχή του σε κύκλωμα δουλεμπορίας, πρόκλησης ναυαγιών, διακίνησης ναρκωτικών, ληστειών και οπλοκατοχής δείχνει να μην προβληματίζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε μια περίοδο που οι κάτοικοι περιοχών της χώρας όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων διαμαρτύρονται για την ποιότητα των ατόμων που βρίσκονται εντός, ένα άτομο που δηλώνει συνεργάτης του υπουργείου και τον οποίο αναγνώρισε ως τέτοιο η αστυνομία κανένας δεν γνωρίσει εάν παραμένει εντός του hot spot και ποια είναι η δραστηριότητα του, καλυπτόμενος πλέον με την σιωπή του από τον αρμόδιο υπουργό.

Να τονίσουμε πως βάσει εγγράφων που παρουσιάσαμε, ο κουρδικής καταγωγής αλλά με ελληνική ταυτότητα Κ.Ζ. Αβραάμ παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Ναπυπλίου για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθροδιακίνησης προσφύγων οι οποίοι από την Ελλάδα φυγαδεύονταν στην Ιταλία. Ο εν λόγω εργαζόταν ως Συντονιστής του CAMP Σκαραμαγκά και του υπουργείου. Μάλιστα συνομιλίες τους έχουν καταγραφεί αν κι αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει τον κ. υπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ήδη εντός των δομών φιλοξενίας έχει στηθεί ένα ανεξέλεγκτο "παρακράτος" που κάνει δουλειές επάνω στον πόνο των χιλιάδων προσφύγων και που με σιωπηρές συναινέσεις ενδεχομένως και από μέρος των τοπικών αρχών φθάνει έως του σημείου να διακινεί πρόσφυγες προς την Ιταλία. Σαφώς κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει πως πρόκειται για συντεταγμένη πολιτική της Πολιτείας να κάνει τα "στραβά μάτια" ώστε πρόσφυγες να φεύγουν από τη χώρα μας προς άλλες γειτονικές χώρες της ΕΕ και να πέφτουν έτσι οι αριθμοί προσφύγων ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις εντός της Ελλάδος, όμως η παραμονή εγκληματικών στοιχείων εντός των CAMPS είναι κάτι που οφείλει ο υπουργός να απαντήσει. Σε αντίθετη περίπτωση κάθε άλλη έκνομη δραστηριότητα θα βαρύνει πλέον εις βάρος του αφού σήμερα δείχνει διάθεση συγκάλυψης.

Εκτός των άλλων πάντως, ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι πρέπει να απαιτηθεί η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών παράνομων μεταναστών ενώ αίσθηση προκάλεσε η προαναγγελία ότι «πηγαίνουμε σε ένα νέο Δουβλίνο που είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις για την χώρα μας».

Αναφορικά με τις καταγγελίες Βουδούρη είπε «του ζητήθηκε η παραίτηση και την έδωσε. Τι να απαντήσω. Δεν μπορώ να απαντώ σε κάθε καταγγελία. Με έχει καταγγείλει μια εφημερίδα ότι σε γκει πραιντ ήμουν ντυμένος νυφούλα. Θα με βάλετε να διαψεύσω αν ήμουν ντυμένος νυφούλα; Ο Βουδούρης παραιτήθηκε και τελειώνει εκεί η ιστορία».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για το κόστος κατασκευής του κέντρου φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις της Softex είπε ότι η Υπατη Αρμοστεία έκανε τους αρχικούς υπολογισμούς χωρίς να έχει τα πραγματικά δεδομένα στην διάθεσή της. «Οι ΜΚΟ και οι θεσμικές οργανώσεις που πήραν χρήματα έχουν το μοντέλο της Αφρικής. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται πείραμα εφαρμογής της δράσης αυτών των πρακτικών στην Ευρώπη. Διεκδικούμε τα καμπ που θα γίνουν και θα μείνουν στο τόπο μας να μην είναι σαν αυτά της Αφρικής. Δώσαμε στις ΜΚΟ 3-4 διαφορετικούς τύπους σπιτιών με όρο να είναι πάνω ή ίση με 30 τ.μ να έχουν κουζινάκι και μπάνιο» είπε ο υπουργός.

Τέλος, επισήμανε ότι πρέπει «να φτιαχτεί ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών. Λέμε στην ΕΕ ότι θέλουμε ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών, βοηθήστε και εσείς να γίνει» για να προσθέσει στην συνέχεια «πηγαίνουμε σε ένα Δουβλίνο που είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις για την χώρα μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...