Εθνικά θέματα

Ι. Μάζης : Η αμφισβήτηση της Λωζάννης παραπέμπει στη Συνθήκη της Βιέννης

Μία διαφορετική ανάγνωση των απανωτών προκλήσεων της Τουρκίας με την αμφισβήτηση εκ νέου συνολικά της συνθήκης της Λωζάννης και του καθεστώτος σε Αιγαίο και Θράκη, κάνει μιλώντας στον 9.84 ο γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Μάζης. Όπως είπε, είναι περίεργο που στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται πολλοί, ότι η Τουρκία ουσιαστικά θέτει θέμα παραπομπής και με νομικούς όρους, της Συνθήκης της Λωζάννης στις πρόνοιες της Συνθήκης της Βιέννης του 1969, περί διαιτητικής επανεξέτασης διεθνών συνθηκών.

Η επαναχάραξη συνόρων σε Ιράκ και Συρία, ιδίως στο Κουρδικό δημιουργεί πίεση στον Ερντογάν, που επιχειρεί να «κερδίσει» σε άλλα πεδία σε ένα συνολικότερο κλίμα επανατοποθέτησης διεθνών συνθηκών. Οι αμερικανικές εκλογές παίζουν το ρόλο τους, ενώ η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποκλείει ακόμη και « θερμό επεισόδιο» , καλώντας το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Άμυνας , να θέσουν τώρα θέμα στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αφού όπως κατέληξε ο κ. Μάζης, η Τουρκία πάει να δημιουργήσει θέμα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.

 

https://youtu.be/oISRF0ra8hY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης