Αρχείο

Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Nαύαρχος Κουζνέτσωφ» θα υλοποιήσει ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο με το αιγυπτιακό MISTRAL - Με απόρρητο πύραυλο είναι εφοδιασμένα τα αεροσκάφη του (βίντεο)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού στόλου, το αεροπλανοφόρο  RFS Admiral  Kuznetsov (063), το οποίο συνοδεύεται από βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Pyotr Velikiy (099) κλάσης Kirov, τα καταδρομικά Vice Admiral Kulakov (626) και Severomorsk (619) κλάσης Udaloy, θα υλοποιήσουν άσκηση αντιτρομοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο .

Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην άσκηση αυτή θα συμμετάσχει και το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό με το νέο απόκτημα του το ελικοπτεροφόρο MISTRAL, σε μια επίδειξη δύναμης στα τουρκικά νέο-οθωμανικά σχέδια στην περιοχή. 

Το Ναύαρχος «Kuznetsov», μεταφέρει  εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη  Su-33 και MiG-29K / KUB μαζί με ελικόπτερα ναυτικής εκδόσεως  Ka-52Κ «Katran».

Σύμφωνα με μια πηγή στην ρωσική αμυντική βιομηχανία , τα αεροσκάφη του  «Kuznetsov» είναι εφοδιασμένα με  νέους απόρρητους έως τώρα  πυραύλους με την κωδική ονομασία  X-38 .

«Ενισχύουμε την ομάδα της ναυτικής αεροπορίας μας και την εξοπλίζουμε  με τα πιο ισχυρά όπλα της στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος οπλικών συστημάτων του ρωσικού ναυτικού.

 «Το αεροσκάφος MiG-29K θα χρησιμοποιήσει έναν  εντελώς νέο τύπο πυραύλου για την εξάλειψη ισχυρών στόχων με το όνομα  Χ-38», τονίζει Ρώσος αξιωματούχος .

Πρόκειται για  ένα τρομερό κατευθυνόμενο οπλικό σύστημα  το οποίο θα επιτρέψει  ακόμα καλύτερη ακρίβεια και μεγαλύτερη «καταστροφικότητα» κατά τις αεροπορικές επιδρομές με σκοπό να αποφευχθούν πιθανές απώλειες αμάχων.

Το σύστημα ρυθμίζει τη διαδρομή πτήσης του πυραύλου  ανάλογα με τη θέση και τις παραμέτρους κίνησης του στόχου . Ως αποτέλεσμα, η απόκλιση από το στόχο δεν είναι περισσότερο από δύο μέτρα .

«Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Kuznetsov» απέπλευσε και κατευθύνεται στην Μεσόγειο  για την αντιμετώπιση των πειρατών και των τρομοκρατικών απειλών», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας , αλλά σαφώς όμως πρόκειται για απειλές από «Αμερικανούς πειρατές» στην περιοχή.

Σύμφωνα με το σχέδιο στις 15 Οκτωβρίου στις 15:00 τοπική ώρα η  ομάδα του αεροπλανοφόρου του Βορείου Στόλου κάνει τώρα την διέλευση του στις περιοχές του βορειοανατολικού Ατλαντικού με κατεύθυνση νότια  .

Η ρωσική αρκούδα «βρυχάται» στις ΗΠΑ,  και σύμφωνα με τον νέο ανώτατο ( προσφάτως προαχθείς) διοικητή του στόλου της Μαύρη  Θάλασσας το  αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα μεταβεί σε αποστολή στην Συρία συνεπικουρούμενο  από ομάδα μάχης που περιλαμβάνει και πυρηνικό υποβρύχιο με βαλλιστικούς πυραύλους .

 

https://www.youtube.com/embed/GeA9GieFrXU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ