Εκκλησία

Η εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε χθες Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο Αναστάσιμος πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Ναθαναήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Ματθαίο Χάλαρη και τους συνεφημερίους.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού οι Ιερείς του Ναού τοποθέτησαν αντίγραφο της Παναγίας της Πορταϊτισσας στο μέσω του Ιερού, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Αμέσως μετά ακολούθησε δέηση ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, και ομιλία από τον Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Ματθαίο Χάλαρη.

Ο π. Ματθαίος αναφέρθηκε στους εορτασμούς των "Δημητρίων" που στέφθηκαν για ακόμη μια χρονιά με επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Παναγία την Πορταϊτισα η οποία δεσπόζει στην είσοδο της Μονής Ιβήρων.

"Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για την μεταφορά αντιγράφου της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, και φιλοτεχνήθηκε από πατέρες που μένουν σε κελί της Μονής" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Ναθαναήλ, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Επίσης ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Αγίας Εικόνας, η οποία ρίχτηκε στην θάλασσα από μια ευσεβή γυναίκα από την Νίκαια της Μικράς Ασίας, και πως ευρέθη από τους πατέρες της Μονής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...