Πολιτική

Η ατάκα Τσίπρα που τίναξε τους συνέδρους από τις καρέκλες τους!

«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου». Με αυτή την ατάκα, η οποία σήκωσε τους συνέδρους από τις καρέκλες τους, ο Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ εξέφρασε την ενόχλησή του για την ψηφοφορία η οποία επικύρωνε, αντίθετα από την πρότασή του, την πρόταση να συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση 25% με την οποία 37 θέσεις από τις 151 της ΚΕ προορίζονται για κυβερνητικά στελέχη.

Ο Δημήτρης Βίτσας επιχείρησε να παρέμβει για να προστατέψει τον πρόεδρο αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα, καθώς με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για ζητήματα του καταστατικού σε συνέδριο που δεν είναι καταστατικό, ούτε λίγο ούτε πολύ κατέστησε την ψηφοφορία μη γενόμενη και έδωσε το σήμα να πάει η διαδικασία στο επόμενο θέμα.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος τις εντυπώσεις που δημιουργούνται, επανήλθε στο βήμα και σημείωσε πως παρόλο που η επιχειρηματολογία Βίτσα ήταν σωστή εν τούτοις το κόμμα είναι κυρίαρχο σώμα και δικαιούται ακόμη και να κάνει λάθος. «Δε ζήτησα να παρθεί πίσω μια απόφαση», είπε αλλά το προεδρείο να ξαναβάλει το ζήτημα με την προβλεπόμενη διαδικασία (δύο εισηγητές από την κάθε πλευρά) λόγω της σοβαρότητας ενός ζητήματος που είναι πέραν της αρμοδιότητος του συνεδρίου (καθότι τακτικό και όχι καταστατικό).

«Ένα λάθος δε διορθώνεται με άλλο λάθος», επισήμανε ο πρόεδρος. Κατά την επανάληψη της ψηφοφορίας υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αρχική εισήγηση, οι βουλευτές να μην συμπεριλαμβάνονται στην ποσόστωση, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...