Κόσμος

Ζιρινόφσκι: «Η Ρωσία είναι πανέτοιμη να προστατεύσει τα αδέλφια της τους Σερβοβόσνιους! ( Βίντεο)

«Προστατεύουμε  τα δικαιώματα των Σέρβων αδελφών μας! Τώρα εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μας στην δημοκρατία των Σέρβων στην Βοσνία . με κύριο θέμα το δημοψήφισμα  για την εθνική τους εορτή», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ηγέτης του  ρωσικού φιλελεύθερου δημοκρατικού κόμματος της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Αυτές οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου  αποδεικνύουν ότι η Μόσχα όχι μόνο γνωρίζει το θέμα αυτό, αλλά ετοιμάζεται πυρετωδώς   ενόψει σοβαρότατων εξελίξεων με θέμα  τους Σερβοβόσνιους.

Ο ηγέτης των τρίτης πολιτικής δύναμης  στη Ρωσία πιστεύει  ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να εκφράσει η χώρα του  την «πλήρη αλληλεγγύη της  στους Σλάβους αδελφούς έναντι της δύσης».

«Όλοι  οι  ορθόδοξοι Σλάβοι μας υποστηρίζουν  αλλά δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει για παράδειγμα σλοβενική ορθόδοξη αλληλεγγύη, όπως και οι  Πολωνοί , που εάν και είναι  Σλάβοι, συνδέονται  κατά κύριο λόγο με τον Καθολικισμό. Οι  Βόσνιοι είναι μουσουλμάνοι. Αν ξεπερνούσαμε αυτές τις διαφορές θα  μπορούσαμε να γίνουμε ο  δεύτερος παγκόσμιος πόλος εξουσίας, βασιζόμενοι στην ορθοδοξία»,  δήλωσε ο Ζιρινόφσκι .

Σχολιάζοντας σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, τόνισε:

«Λυπούμαστε πολύ που αυτή η μέρα εορτής των Σερβοβόσνιων δεν φέρνει  αμοιβαία κατανόηση και  ειρήνη στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

Εξηγώντας  ο ίδιος το γεγονός ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που έχει υποστηρίξει τους Σέρβους το δικαίωμα να εκφράσουν  την βούλησή τους σε ένα δημοψήφισμα,  δήλωσε ότι η Ρωσία  πάντα θα  προστατεύει τα σερβικά  εθνικά συμφέροντα:

«Και το 1999  διαμαρτυρόμασταν σε όλες τις δυτικές χώρες που συμμετείχαν στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και θα προσφέρουμε πραγματική βοήθεια σε όλους τους Σερβοβόσνιους. Ήμαστε  κατηγορηματικά ενάντιοι στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Έχουμε επίσης  αρνητική στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο Ζιρινόφσκι.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε ότι «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διαφορετικά μεταξύ τους και μισούν το ένα το άλλο, αλλά  θα ήθελα να είναι σε θέση να ενωθούν με εμάς διότι έχουμε  παρόμοιες  γλώσσες,  πολιτισμό  και έθιμα. Θα μπορούσαμε να γίνουμε ένα μοναδικό  ευρωπαϊκό μεγάλο έθνος από την Αδριατική Θάλασσα έως το Βλαδιβοστόκ».

Ο Ρώσος πολιτικός είναι χειμαρρώδης και αποστομωτικός  ως προς τις προθέσεις της δύσης και του ΝΑΤΟ στην χώρα αυτή.

Αυτό όμως που εξάγουμε ως συμπέρασμα είναι ότι η Ρωσία θα επέμβει στρατιωτικά στην Βοσνία, και για να βοηθήσει τους «αδελφούς Σέρβους» και για να ενισχύσει το προφίλ της υπερδύναμης στην Ευρώπη. 

https://youtu.be/EnaAUgrrrXM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ