Κόσμος

Εξοπλιστικός "οργασμός" για τη Ρωσία: Εντάσσει ακόμη 50 Tu-160M2 στο οπλοστάσιο της


Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για την αγορά και κατασκευή 50 επιπλέον υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M2 όπως ανέφερε ο ίδιος ο αναπληρωτής Γιούρι Μπορίσοβ.
Τον περασμένο Αύγουστο οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις ανέφεραν ότι το πρώτο βομβαρδιστικό του τύπου θα εκτελέσει την πρώτη του πτήση το 2018 και θα εξαρτηθούν πολλά από το υπό ανάπτυξη στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth νέας γενιάς PAK-DA.
Πάντως η ρωσική αεροπορία έχει εκφράσει την προτίμηση της στο να έχει στο ενεργητικό της 50 βομβαρδιστικά του τύπου με τις κατάλληλες αλλαγές στα ηλεκτρονικά, το σύστημα αυτοπροστασίας αλλά και στους χρόνους μεταξύ πτήσεων.
Πάντως τονίστηκε ότι η προμήθεια των Tu-160 δεν θα έχει επιπτώσεις στο πρόγραμμα του νέου βομβαρδιστικού.
Το Tu-160 έχει μέγιστο βάρος απογείωσης τους 250 τόνους ενώ με την χρήση των 4 κινητήρων ΝΚ-32 που του παρέχουν μέγιστη ταχύτητα Mach 2.05 (2,220 km/h) ενώ στις δύο αποθήκες οπλισμού μπορεί να μεταφέρει οπλισμό συνολικού βάρους 40 τόνους ή πυρηνικά όπλα ή πυραύλους κρουζ.
Σε υπηρεσία βρίσκονται 16 βομβαρδιστικά με το 121ο σύνταγμα στρατηγικών βομβαρδιστικών στην βάση του Ένγκελς.

https://www.youtube.com/embed/R6ELW_idk78

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...