Κόσμος

Εντονη ανησυχία από αναλυτές και ξένα ΜΜΕ για το κάλεσμα Β.Πούτιν σε Ρώσους αξιωματούχους να επιστρέψουν στην πατρίδα!

Όπως μεταδίδουν αρκετά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ρωσία κάλεσε όλους τους αξιωματούχους να στείλουν πίσω στην πατρίδα συγγενείς ή μέλη των οικογενειών τους που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό. Πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, περιφερειακοί διοικητές και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι φέρονται να έχουν λάβει την εντολή αυτή απευθείας από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό την απειλή μάλιστα πως αν δε υπακούσουν θα θέσουν την καριέρα τους σε κίνδυνο.

«Αυτό είναι ένα από τα μέτρα για την προετοιμασία της ρωσικής ελίτ σε κάποιο μεγάλο πόλεμο» δηλώνει ο Ρώσος αναλυτής Στανισλάβ Μπελκόβσκι στην εφημερίδα «Daily Star». Την είδηση, που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, μετέδωσε πρώτη η ρωσική διαδικτυακή εφημερίδα «Znak».

Αν ευσταθεί, θα αποτελεί απλώς ακόμη ένα επεισόδιο στην κλιμακούμενη ένταση που παρατηρείται μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης (κυρίως με τις ΗΠΑ). Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο 24ωρα ο Πούτιν ακύρωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του στη Γαλλία. Σχολιάζοντας τη ξαφνική αυτή ενέργεια του Ρώσου πρόεδρου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος αναλυτής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Φίοντορ Λουκιάνοφ δήλωσε πως πρόκειται για σοβαρή κίνηση που θυμίζει εποχές Ψυχρού Πολέμου. «Αποτελεί μέρος της ευρύτερης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης αλλά και της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», είπε ο Λουκιάνοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές