Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το αμερικανικό σύστημα πυρηνικής ετοιμότητας αναβαθμίστηκε σε επίπεδο «DEFCON-4» μετά τις κινήσεις Ρωσίας - Παγκόσμια ανησυχία (εικόνες)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης DEFCON είναι από τις 23:00 χθες  σε επίπεδο 4, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους , λόγω των τεκταινόμενων σε Βαλτική με την μεταφορά ρωσικών πυραύλων Iskander-M, στην Συρία, μετά την αποστολή πυραύλων S-300V, αλλά και των κινήσεων στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

To ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" όπως θα δείτε σε φωτογραφίες παρακάτω είναι στο τελικό στάδιο αναχώρησης για την Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποπλεύσει στις 13 Οκτωβρίου.

Αμερικανικό κατασκοπευτικό P-8A αναχώρησε από Sigonella για αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα, τρία αμερικανικά τάνκερ KC-10 και ένα C-130 κατευθύνονται προς την ανατολική Μεσόγειο, πιθανότατα στη Κύπρο.

Ένα COBRA BALL 62-2663 αναπτύχθηκε στο Eilson, και ένα στο Mildenhall. 

4 υποβρύχια, 2 πυρηνοκίνητα των ΗΠΑ ένα κλάσης Virginia ένα Los Angeles μαζί με ένα γερμανικό U-32 και ένα νορβηγικό βρίσκονται στην Αγγλία.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής  επικείμενη πυρηνική απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών , ωστόσο υπάρχουν γεγονότα που που είναι «ενεργά» στον πλανήτη, και απαιτούν στενή παρακολούθηση, αναφέρουν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί από το Πεντάγωνο.

Το σύστημα προειδοποίησης DEFCON σημείωσε ασυνήθιστη δραστηριότητα τόσο από τις ρωσικές  όσο και από τις αμερικανικές δυνάμεις σε μια μεγάλη έκταση του πλανήτη .

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις χθες, το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το ρωσικό βέτο ακύρωσε τις όποιες αμερικανικές προσπάθειες πάνω από την Συρία, καταδεικνύοντας σαφώς την ρωσική αποφασιστικότητα για την χώρα αυτή.

Η Ρωσία, μετά από προεδρική εντολή  αναπτύσσει νέες ναυτικές μονάδες στο Βόρειο Ατλαντικό και την Μεσόγειο, ενώ και οι ΗΠΑ μεταφέρουν βαρέα βομβαρδιστικά αεροσκάφη,  σε μια επίδειξη  δύναμης που μπορεί να συνδεθεί με την αυξημένη αεροπορική δραστηριότητα από την αρχή του μήνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» στις ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει την αμερικανική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ ,  ότι η Μόσχα  σχεδιάζει να δοκιμάσει βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους με εκτοξεύσεις τόσο από σιλό ICBM όσο και από πυρηνοκίνητα υποβρύχια SLBM, συμπεριλαμβανομένων των ολοκαίνουργιων βαλλιστικών πυραύλων  RS-28 ICBM.

Οι ΗΠΑ τρέχουν να προλάβουν και να ενισχύσουν τις στρατηγικές  δυνάμεις  τους  στην Ευρώπη, ενώ η Ρωσία συνεχίζει να κινείται όλο και πιο κοντά στα δυτικά σύνορά της με πυρηνικά όπλα στο Καλίνινγκραντ συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ευρώπης  .

Το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει όλα τα μέτρα  επιτήρησης,  επίγεια και εναέρια  γύρω από αυτή την περιοχή πιθανότατα λόγω των ρωσικών κινήσεων.

Υπάρχει ήδη αυξημένη ρωσική πολεμική κινητοποίηση από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά  γύρω από τον φινλανδικό και σουηδικό εναέριο χώρο.

Η Ουάσιγκτον πραγματοποίησε προχθές προσομοίωση ρίψης πυρηνικών βομβών Β-61 από στρατηγικά αεροσκάφη  προκαλώντας περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Το σίγουρο είναι ότι το μοτίβο της κλιμάκωσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι παρόμοιο με τα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου  καθώς και οι δύο πλευρές κλιμακώνουν συνεχώς , αυξάνοντας την  πιθανότητα ατυχήματος ή εσφαλμένου υπολογισμού που θα προκαλούσε πυρηνική αντιπαράθεση.

Το Σύστημα προειδοποιήσεως DEFCON είναι ένα σύστημα το οποίο υπολογίζει σύμφωνα με τα στοιχεία με τα οποία «φορτώνεται», εκδίδοντας πυρηνικές απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανάλογα με την ιστάμενη  κατάσταση το  σύστημα αυτό,  εμφανίζει  και  έναν κωδικό συναγερμού  με βάση τα τρέχοντα γεγονότα.

Δεν συνδέεται με οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία και δεν αντιπροσωπεύει την κατάσταση συναγερμού οποιασδήποτε στρατιωτικής μονάδος . Ανά πάσα στιγμή οι  πολίτες καλούνται να εφαρμόσουν τα βήματα που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Εάν αυτό γίνει ποτέ πραγματικότητα, το σύστημα προειδοποίησης DEFCON θα δώσει μετρήσεις ακτινοβολίας για τις περιοχές που αναφέρονται σε αυτό.

Όπως λοιπόν γίνεται απολύτως  κατανοητό, η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη επίδειξη ισχύος τόσο από την  Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ  μπορεί να προκαλέσει πυρηνικό όλεθρο και από «λάθος», κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι αξιωματούχοι και από τις δύο μεριές του Ατλαντικού .  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές