Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προετοιμασίες τελικής αναμέτρησης ΗΠΑ-Ρωσίας: Το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει πυρηνοκίνητα υποβρύχια στην Βαλτική-Με Borei απαντά η Ρωσία

Εκτραχύνεται η κατάσταση στην Βαλτική μετά την Συρία,  ειδικά μετά από πληροφορίες για την μετακίνηση τεσσάρων νατοϊκών υποβρυχίων ανατολικά των βρετανικών ακτών .

Συγκεκριμένα ένα γερμανικό κλάσεως  U-32 , ένα νορβηγικό , το  USS Tennessee, και ένα ακόμη αμερικανικό κλάσεως Los Angeles, με βαλλιστικούς πυραύλους. πλέουν αυτήν την στιγμή "πάση δυνάμει" προς τον θαλάσσιο χώρο των ακτών των χωρών της Βαλτικής.

Η Μόσχα έχει αποστείλει και αυτή από την πλευρά της , σύμφωνα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρία υποβρύχια κλάσεως borei του Βόρειου στόλου, έμφορτα με βαλλιστικούς πυραύλους .

Την ίδια στιγμή επίσης ρωσικά αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου ΑΦΝΣ , «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό των υποβρυχίων, ενώ υπάρχει «αυξημένη επαγρύπνηση» και στην 98η αερομεταφερόμενη μεραρχία στο Πσκώφ , που αποτελεί την ελίτ των δυνάμεων του διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας αντιστράτηγου Σίντορωφ.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε επίσημα ως γνωστόν, την παρουσία  κινητών συστοιχιών   του τακτικού πυραυλικού συστήματος «Iskander» στο Καλίνινγκραντ.

Μόνο που  και εδώ οι δυτικοί «πιάστηκαν» αδιάβαστοι,  διότι πύραυλοι αυτού του τύπου υπάρχουν εδώ και μεγάλο διάστημα σε αυτήν την στενή λωρίδα γης ανάμεσα σε Πολωνία και Λιθουανία.

Οι πύραυλοι αυτοί δύναται να φέρουν πυρηνικές κεφαλές,  και με  βεληνεκές 500 + χλμ μπορούν να εξουδετερώσουν οτιδήποτε κινείται σε στεριά και κυρίως στην θάλασσα.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν εσπευσμένα στέλνουν την 3η  ΤΘΤ της 4ης μηχανοκίνητης μεραρχίας του Fort Carson, με προορισμό την δυτική Πολωνία.

Στις Βρυξέλλες έδρα του ΝΑΤΟ,  έχουν πάρει «φωτιά» οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών , οι οποίες μέσω πληροφοριών από συστήματα SIGINT και πληροφορίες από κατασκόπους τους προσπαθούν να εντοπίσουν , το που θα εκτελέσει  η Ρωσία εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, ο τύπος και οι δυνατότητες τους , οι οποίες μέχρι τώρα έχουν τρομοκρατήσει το ΝΑΤΟ.       

Το ίδιο επιδιώκουν και από την άλλη πλευρά οι ρωσικές υπηρεσίες , οι οποίες σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες αναζητούν νατοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους, ενεργοποιώντας το ρωσικό σύστημα προειδοποίησης , για επερχόμενη  πυραυλική επίθεση από τις ΗΠΑ .

Επίσης η Μόσχα πιθανότατα και με το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» που αναμένεται να καταπλεύσει στο Αιγαίο  , ένα καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων,  δύο υπερσύγχρονες Κορβέτες και Φρεγάτες, και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων,   προετοιμάζεται μέσα στον Οκτώβριο για μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η Ρωσία επίσης πρόσφατα μετέφερε όπλα και  στρατεύματα σε  αεροδρόμιο κοντά στην συριακή  παραλιακή πόλη της Λατάκια, λόγω της αποκάλυψης των αμερικανικών σχεδίων για αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στόχων.

Επίσης όλες  οι αμερικανικές στρατιωτικές διοικήσεις είναι σε «συναγερμό».

Πρόκειται για : Βόρεια Διοίκηση  (NORTHCOM), καλύπτει την Βόρεια Αμερική.

Νότια Διοίκηση (SouthCom) την Νότια Αμερική.

Ευρωπαϊκή Διοίκηση (EUCOM) η οποία περιλαμβάνει το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, αυτή έχει και την κύρια ευθύνη.

Διοίκηση Αφρικής (AFRICOM) υπεύθυνη για την ήπειρο της Αφρικής.

Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) υπεύθυνη για την  Μέση Ανατολή και την Ασία.

Διοίκηση Ειρηνικού ((PACOM) υπεύθυνη για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.

Στρατηγική Διοίκηση (STRATCOM), υπεύθυνη  για τις πυρηνικές δυνάμεις.

Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM).

Διοίκηση μεταφορών (TRANSCOM).

 Εάν όλα αυτές  πολεμικές κινητοποιήσεις  δεν προμηνύουν παγκόσμια αναμέτρηση Ρωσίας και ΗΠΑ , τότε εμείς οι υπόλοιποι  ζούμε σε άλλον πλανήτη.  

 

https://youtu.be/dQTLbExQrd0

https://youtu.be/7rlwj-p8IdU

https://youtu.be/t5UzEReGEK0

https://youtu.be/fzScAoxP2VQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές