Πολιτική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του ΣτΕ για τον νόμο Παππά-Την Τετάρτη η οριστική απόφαση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 η - τέταρτη κατά σειρά - διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η επόμενη διάσκεψη έχει οριστεί για την Τετάρτη. εν προσώρας παραμένει άγνωστο το μέχρι πού έφτασαν οι δικαστές, ως προς τα κρίσιμα θέματα για τα οποία πρόκειται να αποφανθούν, ήτοι τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και τον αριθμό 4 των τηλεοπτικών αδειών

Στην κρίσιμη διάσκεψη των μελών της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, οι δικαστές καλούνται να ψηφίσουν επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου που έφερε ανατροπές στο τηλεοπτικό πεδίο.

Η διάσκεψη άρχισε λίγα λεπτά μετά τις 5.30 και εικάζεται ότι μετά την διάσκεψη της Τετάρτης θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για τα θέματα που καλούνται να επιλύσουν, δηλαδή την συνταγματικότητα του "περάσματος" για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας και στη γενική γραμματεία ενημέρωσης, καθώς και για τον αριθμό 4 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σημερινή διάσκεψη ξεκινησε με τον εισηγητή να ολοκληρώνει την τοποθέτηση του, με την οποία τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου. Εάν οι συνάδελφοί του συνταχθούν με αυτή τη θέση, τότε, όπως όλα δείχνουν η εφαρμογή του νόμου θα συνεχιστεί κανονικά. Σε διαφορετική περίπτωση, το τοπίο θα ανατραπεί ολοσχερώς, αφού όπως έχουν ήδη διαμηνύσει κυβερνητικά στελέχη θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση.

Και ο περιορισμένος αριθμός των αδειών όμως θα απασχολήσει επί μακρόν τους συμβούλους της Επικρατείας, με κάποιους δικαστές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο το ΣτΕ να αποστείλει προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γεγονός που ,όμως, δεν φαίνεται πολύ πιθανό λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που θα είχε μία τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ