Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Κρεμλίνο: "Όλα τα συριακά εδάφη πρέπει να απελευθερωθούν" - Χιλιάδες Ρώσοι αξεξιπτωτιστές έτοιμοι να μεταβούν Συρία - Δείτε βίντεο και εικόνες


Το σύνολο του εδάφους της Συρίας πρέπει να  "απελευθερωθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, γεγονός που σημαίνει σύμφωνα με πληροφορίες την μετάβαση στην Συρία από την Αίγυπτο χιλιάδων Ρώσων αλεξιπτωτιστών. Η νέα ρωσική ανάπτυξη αναμένεται να συμπέσει με την άφιξη της ρωσικής αρμάδας στη Μεσόγειο.

Οι 5.000 αλεξιπτωτιστές ανήκουν στην 106η μεραρχία αλεξιπτωτιστών της φρουράς. Βρίσκονται στην Αίγυπτο για άσκηση με σενάριο την αντιμετώπιση αντιτρομοκρατικής απειλής σε περιβάλλον ερήμου (!) και αυτός είναι ο λόγος που θα εφοδιαστούν οι Ρώσοι με νέες στολές και υλικά για περιβάλλον ερήμου.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Άσαντ πρέπει να παραμείνει στην εξουσία για να αποτρέψει την πτώση της χώρας στους τζιχαντιστές.

«Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Είτε ο Άσαντ κάθεται στη Δαμασκό ή η Al Nusra έρχεται στη Δαμασκό» είπε ο  Πεσκόφ κάνοντας μια αναφορά στην Αl-Nusra που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο στόχος της ρωσικής εκστρατείας είναι οι  «τρομοκράτες», λέγοντας ότι η πτώση της συριακής κυβέρνησης θα προκαλέσει νέες ροές  προσφύγων και περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

"Ορισμένες χώρες προσπαθούν να παίξουν με το διάβολο και να χρησιμοποιήσουν τους τρομοκράτες για να απαλλαγούν από τον Άσαντ, και απλά λένε απερίσκεπτα ότι ο Άσαντ πρέπει να φύγει", δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Αν η Δαμασκός πέσει και οι τρομοκράτες εισβάλουν  εκεί, δεν θα υπάρξει πολιτική διευθέτηση στη συνέχεια" , κατέληξε ο ίδιος. 

"Το έδαφος της Συρίας πρέπει να απελευθερωθεί», είπε ο Πεσκόφ. "Θα πρέπει να απελευθερωθεί και θα γίνει ότι πρέπει  για να αποτραπεί η διάλυση της χώρας, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή."

Tαυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή άσκηση Ρώσων-Αιγυπτίων αλεξιπτωτιστών στην Αίγυπτο κάτω από την ονομασία "Defenders of friendship-2016" και θα διαρκέσει μέχρι 26 Οκτωβρίου (ξεκίνησε στις 15)
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι στο πρώτο πλαίσιο της άσκησης οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν βολές με οπλισμό δυτικής προέλευσης που τους παρείχαν οι Αιγύπτιοι καταδρομείς.
Η άσκηση εκτελείται στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Η πρώτη μέρα της άσκησης αφιερώθηκε στη γνωριμία με το έδαφος ερήμου και την εκτέλεση βολών με τον ατομικό οπλισμό μέρα και νύχτα αλλά και σε τεχνικές μάχης σώμα με σώμα με την χρήση μαχαιριών ενώ σε ένα σενάριο έγινε και ανταλλαγή οπλισμού, τυφεκίων εφόδου, πιστολιών, τυφεκίων ελευθέρου σκοπευτή μεταξύ των δυνάμεων.
Έτσι οι ρώσοι καταδρομείς κράτησαν στα χέρια τους και εκτέλεσαν βολές με το αμερικανικό τυφέκιο M4 με τους Αιγυπτίους να δίνουν ιδιαίτερη σημασία κάνοντας χρήση ρωσικών πιστολιών τα οποία τους εντυπωσίασαν με την απλότητα και την ακρίβεια που παρέχουν.
Οι ασκήσεις έγιναν σε περιβάλλον ερήμου όπου επικρατούσαν θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμών κελσίου.
Η άσκηση εκτελείται στα πλαίσια της διεθνοποίησης των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών που θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις σε διάφορες φίλες χώρες.

Η μεταφορά των ρωσικών δυνάμεων έγινε με την χρήση μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου Il-76 από την περιοχή Ντιαγκίλεβ στο Ριαζάν.
Στον εξοπλισμό των Ρώσων βρίσκονται εκτός από τετράτροχες μοτοσυκλέτες και αερομεταφερόμενα ΤΟΜΑ BMD-2.

Θα γίνει χρήση των νέων αλεξιπτώτων "D-10" ενώ οι Αιγύπτιοι θα κάνουν χρήση του αλεξιπτώτου "T-10B" παρόμοιων χαρακτηριστικών.

Επίσης θα γίνει ρίψη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταξύ αυτών και τα νέα ΤΟΜΑ BMPD-4M με τα αλεξίπτωτα Arbalet-1 και Arbalet-2 όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Η ρίψη των οχημάτων γίνεται με την χρήση και του συστήματος «μαλακής» ρίψης ISS-350 που επιτρέπει την υπό έλεγχο πτώση των οχημάτων.
Η αιγυπτιακή πλευρά θα εκτελέσει ρίψεις οχημάτων με την χρήση αεροσκαφών C-130.
Η άσκηση έρχεται μετά την κοινή ναυτική άσκηση του Ιουνίου "Friendship Bridge".

Στο μεταξύ η Αίγυπτος παρέλαβε την πρώτη παρτίδα του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου από την Ρωσία με την ονομασία "President-S", που είναι ικανό να ανιχνεύει και να εξουδετερώνει εισερχόμενα βλήματα που κάνουν χρήση υπέρυθρων αισθητήρων ή σύστημα καθοδήγησης λέιζερ.
Το σύστημα είναι η εξαγωγική έκδοση του κατασκευής "Radio-electronic technology '(KRET) με το όνομα L-370" Vitebsk " που τώρα εξοπλίζει όλα τα ελικόπτερα τους ρωσικού στρατού στην Συρία , Mi-8AMTSh, Ka-52 και Mi-28.
Η πρώτη παρτίδα αφορά τρία συστήματα τα οποία εγκαταστάθηκαν σε ισάριθμα Mil Mi-17 της αιγυπτιακής αεροπορίας με σκοπό να εκτελέσουν επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατών.
Τουλάχιστον ένα ελικόπτερο του τύπου είχε λάβει μέρος στην 43η επέτειο από την έναρξη του πολέμου του Γιομ-Κιπούρ που διεξήχθη στις 6 Οκτωβρίου.
Το σύστημα αποτελείται από ανεξάρτητα υποσυστήματα-αισθητήρες που ενοποιούν την εικόνα των απειλών και τις εξουδετερώνει.
Άλλοι αναλυτές πιστεύουν ότι τελικά το σύστημα θα αποτελεί το πρώτο μέρος για την παράδοση των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52K στην Αίγυπτο.

https://www.youtube.com/embed/S1wmft7Tio4

https://www.youtube.com/embed/jgds4Fx8ZyA

https://www.youtube.com/embed/s9_LWxqR7s0

https://www.youtube.com/embed/haKlje2tZcQ

https://www.youtube.com/embed/uRVKi8QsQLo

https://www.youtube.com/embed/w6QSoAKugyM

https://www.youtube.com/embed/5o1vzn2FRlM

https://www.youtube.com/embed/7snbv5kFxAE

https://www.youtube.com/embed/lm7uRLgYKBY

https://www.youtube.com/embed/DXH_ohi7qf8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...