Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση με όλμους και ρουκέτες κατά της ρωσικής πρεσβείας στην Δαμασκό

Eπίθεση με ρουκέτες και βλήματα όλμων πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι ισλαμιστές στην Δαμασκό κατά της ρωσικής πρεσβείας από συνοικίες ελεγχόμενες από την Αl-Nusra Front όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ένα από τα βλήματα που εκτοξεύθηκε κατά του συγκροτήματος κατοιιών της πρεσβείας χτύπησε τον τομέα διαμενόντων ενώ άλλα δύο βλήματα έπεσαν πολύ κοντά στην πρεσβεία όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ «χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί».

«Σύμφωνα με τις αναφορές τα βλήματα προήλθαν από την συνοικία Jobar της ανατολικής Δαμασκού που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Jabhat Fateh al-Sham και της Failak ar-Rahman»

Jabhat Fateh al-Sham είναι το νέο όνομα της Al-Nusra Front,το συριακό παραλάδι της Al-Qaeda προφανώς για λόγους «μάρκετινγκ» καθώς ξέρουν ότι ο κόσμος έχει μνήμη «χρυσόψαρου» και έτσι πιο εύκολα θα τους θεωρήσει «μετριοπαθείς».

Η Failak ar-Rahman είναι ένα λιγότερο γνωστό γκρουπ ισλαμιστών.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός είναι «αποτέλεσμα αυτών όπως των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που προκαλούν ένα συνεχές λουτρό αίματος στην Συρία και φλερτάρουν με ισλαμιστές και εξτρεμιστές όλων των αποχρώσεων. Εμείς θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψει η ασφάλεια και η ειρήνη στην Συρία»

Η ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό έχει δεχθεί κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν. Η πρωτεύουσα παραμένει υπό την απειλή των ισλαμσιτών παρά τις προσπάθειες του συριακού Στρατού.

Η Jobar έχει αποδειχθεί πολύ δυνατό προπύργιο και ακόμα κρατάει παρά τις τετράχρονες προσπάθειες των κυβερνητικών στρατευμάτων

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές