Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνοιξαν τα πυρηνικά καταφύγια στη Μόσχα - EMERCOM: "Θα προστατέψουν 100% τον πληθυσμό της πόλης"

Του Βασίλη Καπούλα

Άνοιξαν ήδη τα πυρηνικά καταφύγια ακόμα και τα υπόγεια στην Μόσχα με τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων (EMERCOM) να τα επιθεωρούν για την εκκένωση των πολιτών σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ενώ όπως δήλωσαν " θα είμαστε έτοιμοι και ικανοί να φιλοξενήσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας".

"Ως αποτέλεσμα της εισαγωγής νέων προσεγγίσεων στην πολιτική άμυνας, επιθεωρείται κατάλογος των υπόγειων εγκαταστάσεων της πόλης. Οι υπόγειες εγκαταστάσεις της Μόσχας είναι ικανές να προστατέψουν 100% τον πληθυσμό της πόλης" ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της EMERCOM, Andrei Mishchenko.

"Το Υπουργείο λαμβάνει επείγοντα μέτρα για να βελτιωθεί η πολιτική άμυνα. Αναβαθμίζεται το νομικό πλαίσιο και εκσυγχρονίζεται ο έλεγχος και ο συναγερμός των συστημάτων" πρόσθεσε.

"Εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης στον τομέα της πολιτικής άμυνας" ανέφερε.

"Το Υπουργείο Επικοινωνιών, το Υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας η τράπεζα της Ρωσίας καθώς και άλλα υπουργεία και φορείς επιθεωρούνται από τον ρωσικό Στρατό. Όλοι αυτοί οι φορείς δουλεύουν μαζί σε καιρό πολέμου και τεστάρουν τα συστήματα τους για πιθανό πόλεμο" ανέφερε προκαλώντας σοκ.

"Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρώσων ακόμα και των κατοίκων της Μόσχας δεν γνωρίζουν που είναι τα πυρηνικά καταφύγια στην γειτονιά τους, εντούτοις υπάρχει λίστα με τις διευθύνσεις. Τα καταφύγια αυτά διατηρούνται ώστε να φιλοξενηθούν για αρκετές ημέρες σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης" ανέφεραν οι αξιωματούχοι της EMERCOM.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν πάνω από 40 εκατ. Ρώσοι πολίτες μαζί με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό από υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε από τον ίδιο το διευθυντή του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Άμυνας Sergey Manuilov, ο οποίος διευκρίνισε πως η εντολή για την πραγματοποίηση της γιγαντιαίας αυτής άσκησης ήρθε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Η άσκηση πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 4 και 7 Οκτωβρίου και σε αυτή θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 40 εκατομμύρια πολίτες, 200 χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό μονάδων διάσωσης από 50 χιλιάδες συνολικά μονάδες" τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία έχει ξεκινήσει και κατασκευάζει ξαφνικά  "σούπερ καταφύγια" ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μια ντουζίνα ήδη έχει κατασκευαστεί σε όλη τη χώρα.

Η κατασκευή αυτών σχετίζεται με την εισαγωγή ενός νέου συστήματος που έχει διασυνδεθεί με το σύστημα διοίκησης και ελέγχου πέμπτης γενιάς των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις δύο χρόνια πριν η Ρωσία διεξήγαγε μετά από πολλά χρόνια άσκηση προσομοίωσης απόκρουσης πυρηνικής επίθεσης στη Μόσχα και αντεπίθεσης με μαζικό πυρηνικό πλήγμα δεύτερου χρόνου.

Μάλιστα τότε ο Β.Πούτιν είχε χρησιμοποιήσει την "πυρηνική βαλίτσα".

Πολύ άσχημες εξελίξεις....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...