Κοινωνία

«Δεχόμαστε απειλές» για τους πλειστηριασμούς, λένε οι συμβολαιογράφοι - Ζητούν προστασία! (βίντεο)


Ο πολιτικός κόσμος να νομοθετήσει άμεσα και να θέσει όρια για την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ζήτησαν σήμερα οι συμβολαιογράφοι σε συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα έθεσαν το ζήτημα της στοχοποίησης τους από πολίτες, όπως έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη και ζήτησαν προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν απόφασης της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, απείχαν σήμερα οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς.

Όπως τόνισαν οι συμβολαιογράφοι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεων τους.

Σημείωσαν, ότι όπως διαφαίνεται θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας των πλειστηριασμών και επισήμαναν ότι μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών, πολλές από τις οποίες συνδέονται άμεσα με πλειστηριασμούς ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Ζήτησαν, ακόμα, να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και της τήρησης της νομιμότητας.

Επίσης, ανέφεραν ότι έχουν στοχοποιηθεί, ότι δέχονται επιθέσεις και απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, υπάρχουν εντάσεις και βίαιες ενέργειες.

https://www.youtube.com/embed/fbhCp0b0Zls

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...