Πολιτική

Δέσμευση Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις και μείωση φόρων κατά 2 δισ. ευρώ

Τη δέσμευση να απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες στη γλώσσα της αλήθειας, όσο σκληρή και είναι αυτή, υπογράμμισε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση με την πολυμελή ομάδα γνωστών δημοσιογράφων του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

«Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με το πολιτικό σύστημα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Ο τρόπος που θα το πετύχουμε είναι λέγοντας την αλήθεια. Πολλές φορές, όσα λέμε κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται άβολα. Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη «Συμφωνία Αλήθειας» και τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, επισήμανε ότι είναι αναγκαίες οι δομικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, «εντάσσονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα».
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει και μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός και λιγότερο συνδεδεμένος με την πολιτική εξουσία. Δεν παρέλειψε επίσης, να τονίσει τη σημασία της αξιολόγησης και της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα.

Σχετικά με το μείγμα οικονομικής πολιτικής, δήλωσε ότι αποτελεί δέσμευση η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως είπε, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών. «Η επανάκτηση της αξιοπιστίας μας απαιτεί ειλικρίνεια» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημαντική θέση στην ατζέντα της συζήτησης είχε και το προσφυγικό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «εύθραυστη» τη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας. Προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι οριακή.

«Τα κέντρα υποδοχής δεν έχουν άλλα περιθώρια να χωρέσουν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων.

«Πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα και μικρότερα κέντρα υποδοχής για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...