Κόσμος

Γαλλία: Ουραγός ο Ολάντ στις δημοσκοπήσεις. Επιστρατεύουν μέχρι και την πρώην του για υποψήφια.

Tην ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς του και όλοι προεξοφλούν ότι δεν θα μπορέσει να κερδίσει ούτε το χρίσμα για να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2017, τα βλέμματα στρέφονται στην πρώην του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η ίδια παραδέχτηκε στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι ακούει τις φήμες για το όνομά της και προσθέτει:
«Αν το όνομά μου κυκλοφορεί είναι γιατί ψάχνουν κάποιον να θυσιαστεί. Προς το παρόν ο Φρανσουά Ολάντ είναι υποψήφιος», είπε.
«Ακούω, παρατηρώ. Με διασκεδάζει. Ευχαριστώ όλους όσους με προωθούν», δήλωσε η κ. Ρουαγιάλ, ειρωνικά. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η δημοτικότητα του Ολάντ βρίσκεται στο 14%, μετά την δημοσίευση του βιβλίου με αποκαλύψεις του που δυσαρέστησαν όλους τους Γάλλους.
«Αν ήταν εύκολο να κερδηθούν αυτές οι εκλογές δεν θα έρχονταν να με ψάξουν», προσθέτει η πρώην σύντροφος του Ολάντ και μητέρα των 4 παιδιών του.
«Στόχος μου είναι να συνεχίσω τη δουλειά μου στο υπουργείο μου και να συνεχίσω τη διεθνή μου δράση», πρόσθεσε.


Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν ήδη υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, στις εκλογές του 2007 και έχασε έναντι του Νικολά Σαρκοζί. Τώρα, δεν βιάζεται να δηλώσει αν θα είναι ή όχι υποψήφια και περιμένει τον Δεκέμβριο για να δει αν ο Ολάντ θα δηλώσει υποψηφιότητα για νέα θητεία στην γαλλική προεδρεία.
Σύμφωνα με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος και τους στενούς συνεργάτες της, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι το ιδανικό πρόσωπο που μπορεί να βγάλει το σοσιαλιστικό κόμμα από το αδιέξοδο αν ο Ολάντ δεν είναι τελικά υποψήφιος: είναι γυναίκα, είναι οικολόγος τη στιγμή που το κόμμα των Οικολόγων βρίσκεται στα χειρότερά του, υπήρξε και στο παρελθόν υποψήφια πρόεδρος, δεν εκτέθηκε σε εσωκομματικές κόντρες όσο καιρό ήταν υπουργός, δεν θεωρείται νεοφιλελεύθερη, μπορεί να μιλήσει ακόμη και με τους «αντάρτες» του Ολάντ.


Ολες αυτές οι φήμες εξαγριώνουν τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς ο οποίος θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας αν δεν κατέβει τελικά ο Ολάντ. Μιλώντας σε κύκλο συνεργατών του είπε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τους Γάλλους; Επειδή δεν μπορεί ο Ολάντ, να τον αντικαταστήσουμε με την πρώην σύντροφό του;»
Ας σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το σοσιαλιστικό κόμμα θα χάσει τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2017.
«Ψάχνουν κάποιον για να θυσιαστεί. Θα πρέπει να είναι πραγματικά απελπιστική η κατάσταση ώστε αυτοί που με πολέμησαν να με ξαναανακαλύπτουν» δήλωσε η Ρουγιάλ στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...