Αρχείο

Β.Σόιμπλε εναντίον Β.Πούτιν και ο «αγώνας αρχίζει»: Ρεβάνς θέλουν οι Γερμανοί για την ρωσική νίκη το 1945 - Έτοιμη η "Αρκούδα" να τους "λιώσει"....

Ο γνωστός δυνάστης της Ελλάδος και υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου στρατού  για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ  σύντομα (εδώ και τώρα) ειδικά μετά την έξοδο της Βρετανίας.

Ορκισμένος φεντεραλιστής  ο  Σόιμπλε μιλώντας σε  ένα ακροατήριο με γεωπολιτικούς αναλυτές στο Βερολίνο, τόνισε ότι  η ΕΕ «θα πρέπει σύντομα να συντάξει ένα κοινό αμυντικό προϋπολογισμό», έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τις δικές της στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Πρόσθεσε δε ο ίδιος  ότι, με τη συγκέντρωση των πόρων τους, οι χώρες της ΕΕ θα έχουν έναν συνδυασμένο στρατιωτικό προϋπολογισμό αρκετές φορές μεγαλύτερο από ό,τι της Ρωσίας, κάτι που θα δώσει την δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η  «επιθετικότητα του Πούτιν»!

Στην ομιλία του ο Σόιμπλε , κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση στην  Βρετανία για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της και το BREXIT, τονίζοντας ότι τώρα θα υπάρξει μια "ωραία συζήτηση" για το πώς να σχηματιστεί ένας στρατός της ΕΕ τη στιγμή που η Βρετανία έχει εγκαταλείψει την ΕΕ .

Τα σχόλιά του Γερμανού «ηγεμόνα» της ΕΕ,  είναι πιθανό να προκαλέσουν έντονους προβληματισμούς  στις κυβερνήσεις της Ευρώπης και ειδικά  σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, όπου τα κράτη μέλη είναι όλο και πιο φοβισμένα από την επίδειξη γερμανικής ισχύος προς αυτά .

Επισημαίνουμε ότι  η πρώτη η Πολωνία αντέδρασε  με οργή σε μια κοινή γαλλο-γερμανική πρόταση για την συγχώνευση των στρατιωτικών δυνάμεων της ηπείρου και τόνισε ότι θα μπλοκάρει τo όλο σχέδιο.

Η πολωνική ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της χώρας αναφέρει  ότι είναι συγκλονισμένη  από την πλοκή και την υπονόμευση της κυριαρχίας της χώρας από τις Βρυξέλλες, και σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών Witold Waszczykowski: «Οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν να πάρουν  την Ένωση από τα χέρια των τεχνοκρατών που την διοικούν σήμερα ».

Η όλη προσπάθεια όμως της Γερμανίας αποτελεί μια προσπάθεια για μια ρεβάνς  για την ήττα και την κατοχή της ανατολικής Γερμανίας και του Βερολίνου από το κόκκινο στρατό.

Ξεχνούν όμως τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξαν  οι ναζιστικές ορδές στους ανυπεράσπιστους πολίτες, όχι μόνο στην Ρωσία αλλά στην Σερβία και την Ελλάδα, ειδικά σε αυτές τις χώρες στις οποίες οι ναζί θεωρούσαν τους πολίτες τους ως β' διαλογής  .

Το μίσος καθοδηγεί τους «σπόνσορες» του Β.Σόιμπλε  να πάρουν μια ικανοποίηση για την ήττα της Γερμανίας, κάτι που σήμερα πλέον είναι οφθαλμοφανές , ενθυμούμενοι τον "βρώμικο" ρόλο των Γερμανών στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στην κατοχή της Ελλάδος μέσω των δανείων από  το 2009,  και στην απόφαση ακόμη και για πολεμική αναμέτρηση με την Ρωσία, σήμερα .

«Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, δεν έχει σημασία να ξέρεις κανείς  τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί», είχε δηλώσει ο Τσώρτσιλ, ο οποίο σίγουρα κάτι ήξερε κάτι παραπάνω.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ