Πολιτική

«Βόμβες» Στουρνάρα για Βαρουφάκη: Πήγε στην ΕΚΤ και τους είπε: «Είμαι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας»

«Βόμβες» κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε έντονο ύφος σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, γιατί δεν παρενέβη για την εκροή κεφαλαίων έδειξε ευθέως τον Γιάννη Βαρουφάκη. Οπως είπε εξαιτίας του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 4 Φεβρουαρίου σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και τους είπε ότι είναι υπουργός οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. «Τους είπε <μην τον λαμβάνετε υπόψιν σας>» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας όταν έμαθε τα όσα είπε ο Βαρουφάκης. Οπως μάλιστα αποκάλυψε του απάντησαν «δεν μπορούμε να μην τον λάβουμε υπόψιν είναι υπουργός οικονομικών». Τέλος, ο κ. Στουρνάρας είπε πως ο κ. Βαρουφακης τους έπεισε ότι με αυτόν υπουργό οικονομικών δεν υπάρχει επιστροφή.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αναφορά Στουρνάρα ότι έστελνε επιστολές στην κυβέρνηση για τον Βαρουφάκη. «Τι άλλο να έκανα; Επαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα: <Μαζέψτε τον!>»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ