Αρχείο

Βιομίμηση – Το νέο «παρατσούκλι» της Ατζέντας 21 – Στο στόχαστρο και η Ελλάδα –ΒΙΝΤΕΟ

Το «όραμα» της αλλαγής πορείας της ανθρωπότητας προς μία παγκόσμια «οικολογική» κοινωνία,

στο πλαίσιο της Ατζέντας 21, γέννησε μια καινούρια «επιστήμη», η οποία προωθείται αυτό το διάστημα σε 32 χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών φυσικά και η Ελλάδα.

Η βιομίμηση, παρουσιάζεται ως παρατήρηση και κατανόηση της φύσης, στην οποία οφείλει να προσαρμοστεί η παγκόσμια κοινωνία.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης.

Στην Ελλάδα η βιομίμηση αναπτύσσεται τώρα σε ερευνητικό επίπεδο, με την έδρα της να βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας. Σύμφωνα με μελέτη των ΗΠΑ, μέχρι το 2025 αναμένεται να προκύψουν 1,6 εκατ. θέσεις εργασίας και 300 δις δολάρια, καθώς πάντα σαν μέλι μπροστά μπαίνουν τα χρήματα.

Η ιδρύτρια Kλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, μιλώντας στο zougla.gr, αναφέρει πως η βιομίμηση είναι η πρακτική εφαρμογή των διδακτικών στρατηγικών της φύσης στην εφεύρεση βιώσιμων τεχνολογιών, σχεδίων και προϊόντων για τους ανθρώπους».

Στην φύση, προσθέτει, «εντοπίζονται πολλοί μηχανισμοί υψηλής απόδοσης με τέτοια δυναμική εξέλιξης και προσαρμοστικότητας ώστε αν διανθιστούν από τον άνθρωπο μέσω της βιομίμησης μπορούν να υποστηρίξουν τη θετική εξέλιξη της κοινωνίας, της εκπαίδευσης, της τέχνης της επιστήμης και να βοηθήσουν γενικότερα στην ανάπτυξη».

Εν ολίγοις όλοι αυτοί οι τομείς θα προσαρμοστούν, σε αυτό που ονομάζουν βιώσιμη ανάπτυξη, όρος της σατανικής Ατζέντας 21.

Στο όλον πρότζεκτ συμμετέχει και το Ανοιχτό Κέντρο Καινοτομίας της NASA, προκειμένου να αναπτυχθούν τεχνικές αξιοποίησης των μηχανισμών της φύσης στην… διαστημική τεχνολογία.

Ένας από τους μεγαλύτερους πραγματογνώμονες παγκοσμίως στην βιομιμητική, ο Γάλλος Tarik Chekchak, Διευθυντής Επιστημών και Περιβάλλοντος στην Ομάδα Κουστώ, έκανε λόγο για τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για την βελτίωση της ανθρωπότητας και την διάσωση του πλανήτη, την οποία ο άνθρωπος καταστρέφει, όπως είπε.

Έκανε λόγο για τις συνέπειες της δήθεν υπερθέρμανσης από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και ζήτησε εν ολίγοις την προσαρμογή των κοινωνιών στο περιβάλλον.

Άραγε κατά αυτόν τον τρόπο θα προωθηθούν οι πράσινες-πόλεις γκέτο της Νέας Τάξης, στις οποίες θα «μαντρώνονται» οι άνθρωποι ζώντας με «πράσινη» ενέργεια, με σκοπό να αναγεννηθεί δήθεν η φύση;

Ο Chekchak απαιτεί κοινωνική υπευθυνότητα, συμφυλίωση της τεχνολογίας με την φύση και εκφράζει την ανησυχία τους για παράδειγμα για την υπεραλίευση και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες κατ’ αυτόν θα εξαφανίσουν την φύση.

Επομένως, όλοι θα προσαρμοστούμε στις «επιταγές» της βιομίμησης. Όλοι θα προσαρμοστούμε στις αρχές της Ατζέντας 21.

Πάντα για το «καλό» του περιβάλλοντος!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QWgZ8IuKvRY]

liakonews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ