Αρχείο

Αρχές του 2017 έτοιμο το νέο αεροπλανοφόρο του κινεζικού ναυτικού - Η Κίνα τρέχει με 24/7 βάρδιες να προλάβει τις εξελίξεις (εικόνες)

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή του νέου αεροπλανοφόρου του κινεζικού ναυτικού Type 001A καθώς στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνιση τους νέες φωτογραφίες που δείχνουν τη πορεία της ναυπήγησης.

Επιπλέον των εργασιών που πραγματοποιούνται στο ναυπηγείο Dalian σε ειδικό περίκλειστο χώρο πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση της κύριας νησίδας μήκους 30μ. στο κεντρικό κατάστρωμα που θα φέρει το ραντάρ, την γέφυρα του πλοίου και το κέντρο ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Το αεροπλανοφόρο υπολογίζεται να πέσει στην θάλασσα στις αρχές του 2017 και αυτό κάνει το ναυπηγείο κυριολεκτικά να τρέχει δουλεύοντας 24/7 σε βάρδιες.

Η σχεδιαστική γραμμή του αεροπλανοφόρου είναι παρόμοια με του ρωσικού κλάσης Kuznetsov και τεχνολογίας εκτόξευσης αεροσκαφών STOBAR της οποία κλάση αποτελεί και το σε υπηρεσία αεροπλανοφόρο της Κίνας Liaoning με μετατροπές και κινεζικά συστήματα όπως το 3d ραντάρ διάταξης φάσης.

Επιπλέον βελτιώσεις έχουν εμφανιστεί στο πρόπλασμα του αεροπλανοφόρου επί της ξηράς στο Wuhan όπως η αύξηση του ύψους εγκατάστασης του ραντάρ.

Όπως και το πρώτο έτσι και το δεύτερο αεροπλανοφόρο θα αποτελεί βάση χρήσης των αεροσκαφών J-15 που αποτελούν αντίγραφα των Su-33 βασισμένα στις τεχνολογίες των J-11 για ένα σύνολο 48 ελικοπτέρων και αεροσκαφών που θα αποτελούν την αεροπορική πτέρυγα του σκάφους(36 J-15,12 ελικόπτερα Z-18/-9).

Επίσης υπό ναυπήγηση είναι ακόμα ένα αεροπλανοφόρο επίσης εκτοπίσματος περίπου 60.000 τόνων ενώ σκέψεις υπάρχουν για την ναυπήγηση και μεγαλύτερου εκτοπίσματος 100.000 τόνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...