Πολιτική

Αποκαλύψεις «φωτιά» για τον Σαρκοζί: Σχολίαζε το στήθος της Μπρούνι στα υπουργικά συμβούλια

Μια σειρά από ντροπιαστικές αποκαλύψεις για τον Νικολά Σαρκοζί έκανε ο πρώην σύμβουλός του Patrick Buisson, στο βιβλίο La Cause du Peuple (The People’s Cause).

Ο Buisson αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Σαρκοζί «καυχιόταν για το ντεκολτέ της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι, ακόμα και κατά τη διάρκεια υπουργικών συμβουλίων», ενώ δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει «ψευτόμαγκα» που στην πραγματικότητα ήταν δέσμιος της πανέμορφης συζύγου του.

«Ο... γεννημένος ηγέτης ήταν στην πραγματικότητα ένας εύθραυστος γόης υποδουλωμένος από τις κατακτήσεις του, ένα ψευτόμαγκας απόλυτα εξαρτημένος από την αγάπη, ένας δυστυχισμένος που ψάχνει την αγάπη, ζώντας κάτω από την κυριαρχία μιας αυτοκρατορίας γυναικών», αναφέρεται σε άλλο απόσπασμα του βιβλίου.

O Buisson αριστερά, o Σαρκοζί δεξιά (φωτογραφία: Lemonde.fr)

Ο Buisson, ο οποίος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην προέδρου της Γαλλίας, παρουσιάζει τον Σαρκοζί ως διστακτικό και ανασφαλή, σε αντίθεση με την εικόνα του αποφασιστικού και τολμηρού ηγέτη που έχει ήθελε να βγάζει προς τα έξω.

Η αδυναμία του Σαρκοζί στην Μπρούνι έχει ξεχωριστή θέση στο La Cause du Peuple. Σύμφωνα με τον Buisson, μια μέρα εξήρε εκστατικά το στήθος της κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ενώ κάλεσε τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο.

Να σημειωθεί ότι ο Σαρκοζί είναι ένας εκ των επτά υποψηφίων για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία, εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα τον Απρίλιο-Μάιο του 2017, ενώ το βιβλίο του Buisson έχει χαρακτηριστεί ως «εκδικητικό» και «ύπουλο» από τους σημερινούς συμβούλους του Γάλλου πολιτικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ