Κόσμος

Απίστευτη πρόκληση Μουσουλμάνων στην Ιταλία: Προσευχήθηκαν δίπλα στο Κολοσσαίο, για να μην κλείσουν τα παράνομα τεμένη

Στην Ιταλία διαμένουν τουλάχιστον 1,6 εκατ. Μουσουλμάνοι, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα νόμιμα τεμένη

Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν δίπλα στο Κολοσσαίο της Ρώμης σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης κλεισίματος των αυτοσχέδιων τεμενών και ζητώντας από τις ιταλικές αρχές να προστατεύσουν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

Το πλήθος γονάτισε σε χαλάκια προσευχής και μουσαμάδες στο πεζοδρόμιο σε απόσταση λίγων μέτρων από το αρχαίο μνημείο. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν: «ειρήνη» και «ανοίξτε τα τεμένη».

Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι διαμένουν στην Ιταλία, ωστόσο υπάρχουν πολύ λίγα τεμένη που λειτουργούν με άδεια των αρχών.

Οι περισσότεροι προσεύχονται σε σπίτια και ισλαμικά πολιτιστικά κέντρα – μια εξέλιξη που όπως υποστηρίζουν ορισμένοι πολιτικοί της Δεξιάς θα καταστήσει δυσκολότερο το έργο της επίβλεψης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος της ριζοσπαστικοποίησης, ιδίως μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε τον Αύγουστο ότι τα «μίνι τεμένη που βρίσκονται σε χώρους στάθμευσης» δεν πρέπει να επιτρέπονται.

Η οργάνωση Dhuumcatu Association, που διοργάνωσε τη σημερινή διαμαρτυρία, επισήμανε ότι η αστυνομία έχει κλείσει τρία αυτοσχέδια τεμένη στη Ρώμη τους τελευταίους μήνες.

Ο Σικντίρ Μπουλμπούλ, ένας 41χρονος Ιταλός υπήκοος με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, που ζει στη Ρώμη τα τελευταία 16 χρόνια, κατήγγειλε ότι το τέμενος που είχε βοηθήσει να δημιουργηθεί το 2012 έκλεισε τον Σεπτέμβριο.

«Η προσευχή της Παρασκευής είναι πολύ σημαντική για εμάς επομένως σήμερα έπρεπε να έρθουμε στο Κολοσσαίο. Ειδάλλως πού αλλού μπορούμε να προσευχόμαστε;» σημείωσε.

Η πολιτικός Τζόρτζια Μελόνι, του συντηρητικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας, το οποίο κατετάγη τρίτο στις δημοτικές εκλογές φέτος, ζήτησε οι Μουσουλμάνοι να υποχρεώνονται να προσεύχονται στα ιταλικά.

Η οργάνωση Dhuumcatu Association επιμένει ότι πρέπει να υπάρχουν σαφέστεροι κανόνες στη δημιουργία τεμενών.

«Έχουμε κουραστεί από την ποινικοποίηση των χώρων λατρείας μας» επισημαίνεται στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...