Εθνικά θέματα

Απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο προσχεδιασμένο πλάνο της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου –Σύμπλευση ΗΠΑ-Τουρκίας

«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ ότι «είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός και οι ειδήσεις ότι η Τουρκία από το 2003 παραχώρησε σε άλλη χώρα την κυριαρχία ορισμένων νησιών ή/και νησίδων στο Αιγαίο», καθώς και ότι «όλες οι πτυχές των ζητημάτων στο Αιγαίο συζητούνται στο πλαίσιο των υφισταμένων διαύλων διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και ημών».

«Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα» υπογραμμίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν».

Παράλληλα αποσαφηνίζει ότι «το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου για τις τουρκικές προκλήσεις  .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα μας με τίτλο ( ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ; Απειλούν οι Τούρκοι την Ελλάδα με πρόσχημα τα 12 μίλια ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούν το Γαιδουρονήσι !), τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε ότι «η Ελλάδα στο Αιγαίο διαθέτει κυριαρχία επί  152 νησιών και νησίδων , τα οποία στην ουσία έχει «καταλάβει»  παράνομα και τα έχει  καταγράψει ως δικά της . Επιπλέον, τα νησιά αυτά προστατεύονται από στρατιωτικές δυνάμεις. Ειδικά το νησί Γαιδουρονήσι,  προσελκύει την περισσότερη προσοχή , διότι από  την περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ ανεγέρθηκε σε αυτό  φάρος με σκοπό να δηλωθεί ως ελληνικό νησί », ανέφεραν οι ίδιοι Τούρκοι αξιωματούχοι .

Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου δεν θα εφάπτονται πλέον,  και τα κέρδη της Άγκυρας θα ήταν τεράστια σε σχέση με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

«Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι. Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα,  ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος  από τον Μάιο του 2015.

Βιάζονται οι νέο-οθωμανοί να δημιουργήσουν νέα εστία έντασης στην περιοχή εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των Αμερικανών για στήριξη στα σχέδια τους στην Συρία.

Έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για να «θυσιαστεί» η  Ελλάδα στον βωμό των αμερικανοτουρκικών συμφερόντων. Πρόκειται για σχέδιο στο οποίο σύμφωνα με «πληροφορίες» από την Νέα Υόρκη, υπάρχει ειλημμένη απόφαση…οπότε.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ