Αρχείο

«Απάντηση» στις αμερικανικές απειλές με κοινή αντιπυραυλική άσκηση Κίνας- Ρωσίας - Παίρνει «φωτιά» ο πλανήτης (βίντεο)

Σε πρωινή  συνέντευξη τύπου δημοσιοποιήθηκε  η υλοποίηση  κοινής αντιπυραυλικής άσκησης ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα προφανώς ως « άμεση απάντηση» στις αμερικανικές απειλές σε σχέση με την Συρία.

Η ανακοίνωση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Φόρουμ Xiangshan στο Πεκίνο, έγινε παρουσία δεκάδων στρατιωτικών και αμυντικών επιστημόνων, απόδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών.

Κοινές αντιπυραυλικές ασκήσεις σημαίνουν ακόμα πιο στενή στρατιωτική συμμαχία δύο υπερδυνάμεων εναντίον μιας τρίτης  (ΗΠΑ) για την πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη.   

Υπενθυμίζεται ότι οι  δύο χώρες πραγματοποίησαν κοινή «προσομοίωση» αντιπυραυλικής άσκησης  το περασμένο Μάιο.

Διεθνείς παρατηρητές σημειώνουν  ότι το Πεκίνο και η Μόσχα έχουν αυξήσει  την αντιπυραυλική συνεργασία τους ειδικά φέτος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι  τους στην  Νότια Κορέα  ετοιμάζουν την εγκατάσταση  και την ανάπτυξη πυραύλων  μεγάλου βεληνεκούς Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).

Επίσης η τοποθέτηση στην θαλάσσια περιοχή του  δυτικού Ειρηνικού ενός ακόμη  ραντάρ X-band που συνδέεται  άμεσα με το πυραυλικό σύστημα THAAD που έχει μέγιστο εύρος 2.000 χιλιόμετρα και καλύπτει εδάφη  της Κίνας και της Ρωσίας, έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» φέρνοντας ακόμα πιο κοντά δύο υπερδυνάμεις.

Σε μια κοινή δήλωση σχετικά με την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα που κυκλοφόρησε μετά τη συνάντηση μεταξύ του Κινέζου  Προέδρου Xi Jinping και του Ρώσου ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούνιο, οι δύο χώρες   μοιράζονται τις ίδιες ακριβώς ανησυχίες για την ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας  σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε διαβούλευση ασφαλείας  Κίνας-Ρωσίας  στη Μόσχα τον Ιούλιο, το Πεκίνο και η Μόσχα συμφώνησαν ότι θα «εξετάσουν την λήψη προληπτικών  μέτρων» για την μεγαλύτερη ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων τους.

Σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (Κινεζική Φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων κατέπλευσε στην Ταρτούς –Σε ρωσο-κινεζικό κλοιό τα αμερικανικά αεροσκάφη), αναφέραμε ότι  η  παρουσία και μόνο της κινεζικής Φρεγάτας στην Συρία πιστοποιεί στον ύψιστο βαθμό την ρωσο-κινεζική συμμαχία ενάντια στις ΗΠΑ και στα σχέδια τους στην Μέση Ανατολή.

Οι Κινέζοι προσπαθούν  να έχουν ενεργή  συμμετοχή στα τεκταινόμενα στην Συρία για τους δικούς τους  γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους.

Οι ΗΠΑ όμως με την έως τώρα ασκούμενη και άκρως επιθετική πολιτική τους το μόνο που κατάφεραν ήταν να συνασπίσουν όλους τους «υπόλοιπους» εναντίων τους,  θέτοντας τον πλανήτη σε απόγνωση και πανικό.

https://youtu.be/6AgQr_XKUL0?t=5

https://youtu.be/w3B5jMrLkSY?t=3

 

https://youtu.be/6t6LThS5Em8?t=1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ