Κοινωνία

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 32χρονου πιλότου του Τσέσνα Σωτήρη Αντωνόπουλου (Εικόνες)

Με σκυμμένα πρόσωπα, χαραγμένα από τον πόνο του ξαφνικού χαμού του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 32χρονου πιλότου Σωτήρη Αντωνόπουλου συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μητρόπολης Αμαρουσίου για το τελευταίο αντίο στο γελαστό παιδί της Αεροπορίας.
Ένα αεροσκάφος τύπου Τσέσνα πετούσε πάνω από τον Ιερό Ναό, την ώρα που ψαλλόταν η εξόδιος ακολουθία, ενώ η μπάντα της Αεροπορίας παιάνιζε πένθιμα.

Συνάδελφοι του εμπειρότατου πιλότου ελικοπτέρων στέκονταν βουβοί, ανήμποροι ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι ο φίλος τους και συνάδελφός τους δεν είναι πια στη ζωή.

Το φέρετρο του άτυχου χειριστή σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία, την οποία υπηρέτησε με πίστη και πατριωτισμό και πάνω του η φωτογραφία του με τη στολή της Αεροπορίας, μια εικόνα της Παναγίας για να τον προστατεύει, δύο ξίφη και το καπέλο του.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέλφια του που στέκονταν σιωπηλοί, αλλά περήφανοι δίπλα στο φέρετρο.

Ο ένας αδελφός του, στέλεχος κι εκείνος της πολεμικής αεροπορίας, τον αποχαιρέτησε, φορώντας τη στολή του, ενώ απαρηγόρητα ήταν τα μικρότερα αδέλφια του που ακόμα δεν έχουν τελειώσει το σχολείο.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Έλληνα ήρωα που έχασε τόσο απρόσμενα και άδοξα τη ζωή του και να συμπαρασταθεί στη μητέρα και την οικογένειά του, γνωστή στο Μαρούσι, καθώς ο πατέρας του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, υπήρξε εκπαιδευτικός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Εκεί και πολλοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, μιας και θείος του είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έβγαιναν από το ναό δακρυσμένοι, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι το χαμογελαστό παλικάρι έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή.

«Αγαπητέ μου Σωτήρη αυτές τις μέρες πολλοί μίλησαν και έγραψαν για σένα! Σαν άνθρωπος και θείος σου πραγματικά σε θαύμαζα! Σαν κληρικός δεν με άγγιζαν οι γνώσεις και τα προσόντα σου! Αυτό που με άγγιζε είναι ότι τα προσόντα σου τα μετέτρεπες σε έργα αγάπης! Αυτά θα σε ακολουθούν πάντα στο ταξίδι σου που ξεκίνησες την Κυριακή. Η μνήμη σου ας είναι αιώνια», είπε ο θείος του 32χρονου πιλότου αποχαιρετώντας τον.

Ο ίδιος συνήθιζε να λέει στους συναδέλφους του ότι ο ουρανός δεν είναι το όριο αλλά το σπίτι μας, κι εκείνοι τον αποχαιρέτησαν λέγοντας ότι ο Σωτήρης έσωσε πλήθος κόσμου.

«Ήταν χαμογελαστός, πάντα και κατάφερνε την λάμψη και την αισιοδοξία του να την μεταβιβάζει σε όποιον ήταν κοντά του», είπε συγκινημένος ένας από τους συναδέλφους του.

Ο Ιερέας δε που τέλεσαι την εξόδιο ακολουθία μετέφερε στην οικογένεια τα συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

 

2a070667080b769e8f12a9b92b43eea5-1026x576

5fb641d44c46d325ca438844c7b0fc38-270x480

660b9f898de27fac5e88d8ee8cc6940d-270x480

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...