Κόσμος

Αναστάτωση στην Μετροπόλιταν Οπερα: Εκκενώθηκε όταν θεατής σκόρπισε την τέφρα φίλου του

Αναστάτωση προκάλεσε σε παράσταση της Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης ένα ασυνήθιστο περιστατικό.

Θεατής σκόρπισε στον χώρο της ορχήστρας κάτι που αρχικά θεωρήθηκε μυστηριώδης άσπρη σκόνη, σε διάλειμμα παράστασης, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο. Τελικά, όπως προκύπτει, πιθανότατα επρόκειτο για την τέφρα φίλου του.

Ο άνδρας πλησίασε στο σκάμμα της ορχήστρας και διασκόρπισε εκεί την ουσία αυτή, όπως ανακοινώθηκε. Οι θεατές ενημερώθηκαν ότι η παράσταση διακόπτεται και ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το Λίνκολν Σέντερ, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της νεοϋορκέζικης αστυνομίας κατευθυνόταν προς το κτίριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει «μια ακριβή περιγραφή» του προσώπου που διασκόρπισε τη σκόνη, αλλά δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη μετά το επεισόδιο αυτό, στη διάρκεια του οποίου δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Μιλήσαμε σε πολλούς μάρτυρες. Είπαν πως είχαν συζητήσει μ' έναν άνδρα που δεν ήταν από τη Νέα Υόρκη. Τους είπε πως είχε έρθει για να διασκορπίσει, στη διάρκεια της παράστασης, τις στάχτες ενός φίλου, του μέντορά του σε ό,τι έχει να κάνει με την όπερα», δήλωσε ο Τζον Μίλερ, υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δείγμα της ουσίας εστάλη σε εργαστήριο για να αναλυθεί, πρόσθεσε ο ίδιος. Πάντως, η Μετροπόλιταν Οπερα ματαίωσε και την αποψινή παράσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ