Κόσμος

Αλέν Ζιπέ: «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να κάνει η Αγγλία διαλογή προσφύγων επί γαλλικού εδάφους»

Σε μια σειρά «εμπρηστικών» δηλώσεων οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές Αλέν Ζιπέ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε πως «πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε άμεσα τη συμφωνία Λε Τουκέ, λόγω της οποίας χιλιάδες πρόσφυγες μένουν στη γαλλική πλευρά του καναλιού της Μάγχης.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κατάσταση στο Καλαί, η εικόνα είναι αποτροπιαστική για τη χώρα μας και υπάρχουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες καθώς και προβλήματα ασφαλείας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκηρύξουμε τη συμφωνία Λε Τουκέ. Δε μπορούμε να ανεχθούμε να κάνει η Αγγλία διαλογή προσφύγων επί γαλλικού εδάφους».

Όταν ρωτήθηκε αν τα σύνορα θα έπρεπε να «μεταφερθούν» προς τις αγγλικές ακτές απάντησε «φυσικά. Μη μου πείτε πως είναι δύσκολο απλά επειδή η Αγγλία διαφωνεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης