Κοινωνία

«Έφυγε» σε ηλικία 104 ετών ο Στυλιανός Παττακός (βίντεο)


Σε ηλικία 104 ετών (γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1912), ο Στυλιανός Παττακός, εκ των βασικότερων πρωτεργατών του κινήματος της 21ης Απριλίου 1967, «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο.

Ήταν ο άνθρωπος που διοικούσε τα τανκς στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και το "Παράσημο της Ανδρείας", ο τελευταίος επιζήσας των ηγετών της επταετίας στην Ελλάδα, Στ. Παττακός εξέπνευσε πριν από λίγο σε ηλικία 104 ετών.

Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο συνταγματάρχης θα κηδευτεί, σύμφωνα με τους οικείους του, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

Από τη mixanitouxronou.gr:

«Ο μυστράκιας». Έτσι λέει ότι τον φώναζαν σε όλη του τη ζωή και καμάρωνε την ώρα της φωτογραφίας. Ο Στυλιανός Παττακός ήταν ο πιο σημαντικός κρίκος στο Απριλιανό πραξικόπημα του 1967. Ήταν αυτός που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα.

Στον απολογισμό της ζωής του εξακολουθεί να επιμένει στην «αθώα» εκδοχή των γεγονότων και ισχυρίζεται ότι οι πολιτικοί ηγέτες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα, φυλακίσθηκαν σε «αριστοκρατικές» συνθήκες στο Πικέρμι.

Μάλιστα υποστήριξε ότι καθημερινά είχαν πλούσιο γεύμα και ότι έτρωγαν ακόμα και αστακούς. Όταν τον ρώτησαν γιατί αυτούς τους ισχυρισμούς δεν τους επανέλαβε και για τους εξόριστους στη Γυάρο, που οι συνθήκες διαβίωσης τους καταγγέλθηκαν διεθνώς, απάντησε ότι θάλασσα είχαν, μπορούσαν να κολυμπήσουν και να πιάσουν αστακούς…

Ο πραξικοπηματίας μίλησε ακόμη για τον Νίξον, τα βασανιστήρια, που ακόμη τα αρνείται, και το περίφημο μυστρί που κρατούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του

https://www.youtube.com/embed/fOJ17y3xPL8

https://www.youtube.com/embed/igd8JG4oGwY

https://www.youtube.com/embed/neiBRHRGi9U

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...