Αυτή είναι η «ροζ» αλληλογραφία της Αυγής για τον δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας

Δημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2016, 10:13 πμ

Συνεχίζεται ο σάλος για την Αυγή και την για την απόφασή της να δημοσιεύσει -και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της- το όνομα του δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που ελέγχεται για προσωπική του υπόθεση. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την εφημερίδα και τόσο υπουργοί όσο και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έρχονται σε δεινή θέση όταν καλούνται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Η «γραμμή» που επικρατεί είναι ότι η εφημερίδα δεν στάθηκε στις ροζ λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε τις αναπαρήγαγε, αλλά ήταν «δημοσιογραφικό καθήκον» να αναφερθεί στην έρευνα. Κάτι που όπως θα δούμε στη συνέχεια διαψεύδεται κατηγορηματικά…

Ο Νίκος Φίλης σήμερα κινήθηκε στον ΣΚΑΙ κινήθηκε σε αυτήν ακριβώς τη γραμμή. Είπε ότι η «Αυγή» δημοσίευσε το θέμα «χωρίς να βάλει τα ροζ στοιχεία» και αναρωτήθηκε «ήταν αποκάλυψη της Αυγής ή ανταπόκριση σε δημοσιογραφικό καθήκον;».

Το ίδιο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός: ««Τα στοιχεία που βγήκαν, βγήκαν από ένα site, που ΣΥΡΙΖέικο δεν το λες, από μια εφημερίδα κυριακάτικη που την οποία ΣΥΡΙΖεικη δεν την λες, καθαρά Αντισυριζέικη την λες. Και την επόμενη ημέρα έγινε ερώτηση, όχι από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, όπου αναφέρονταν ονόματα. Από την στιγμή που έγινε ερώτηση, o υπουργός δικαιοσύνης ήταν υποχρεωμένος να διατάξει έρευνα. Η Αυγή, αναφέρεται στο παράπτωμα και όχι σε όλα τα υπόλοιπα!… Η Αυγή δεν αναφέρθηκε σε καμία ροζ απόχρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα που είχαν να κάνουν με το συγκεκριμένο παράπτωμα».

Και όμως τόσο ο κ. Φίλης, όσο και ο κ. Σαντορινιός παραβλέπουν κάτι. Μία ημέρα πριν η «Αυγή» δώσει πρωτοσέλιδα το όνομα του δικαστή (την Τρίτη 18 Οκτωβρίου), στο φύλλο της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει κανονικότατα τη ροζ αλληλογραφία του δικαστικού! Αναπαράγοντας άλλα ΜΜΕ, η εφημερίδα Αυγή στο φύλλο της που είχε βγει εκτάκτως εκείνη την ημέρα λόγω του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ «έδινε» τα ροζ mail του δικαστικού και στο φύλλο της επόμενης ημέρας φρόντισε να ενημερώσει και ποιον δικαστικό αφορούσε η ηλεκτρονική αλληλογραφία!