Κοινωνία

Oι απολογίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον θάνατο του βαρυποινίτη Καρέλι

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών στη δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλιε Καρέλι.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι βασάνισαν τον κρατούμενο, ως αντίποινα για τη δολοφονία που διέπραξε σε βάρος του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Η δίκη διεκόπη για τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε θα επαναληφθεί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

Από το σύνολο των 14 κατηγορουμένων, μόνο οι δυο παραδέχθηκαν ότι  χρησιμοποίησαν βία εναντίον του 42χρονου κρατούμενου.

Ο πρώτος εξ αυτών ομολόγησε ότι έριξε «δύο μπουνιές και δύο κλωτσιές», κάνοντας λόγο για «στιγμιαία αντίδραση», την οποία απέδωσε στις απειλές που εκτόξευε ο Καρέλι, ότι μετά τον Τσιρώνη «θα πάρει κι άλλο κεφάλι». Ο δεύτερος, εκτός από την παραδοχή ότι χτύπησε τον 42χρονο, ομολόγησε ότι «πάνω στα νεύρα του», του πέταξε έναν κουβά με νερό. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του, τονίζοντας ότι περνάει δύσκολα μετά το συμβάν.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία, επιβεβαιώνοντας, πάντως, το κλίμα έντασης και οργής που επικρατούσε μετά τη μεταγωγή του Ίλιε Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας. Στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου για χρήση βίας από συγκατηγορουμένους τους, κάποιοι μίλησαν για «κλωτσιές» και «σφαλιάρες» χωρίς όμως να είναι σε θέση να κατονομάσουν τους «πρωταγωνιστές», ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές εναντίον των αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που διενήργησαν την έρευνα για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ