Αρχείο

Kόλαση στο Χαλέπι! 18 φορτηγά της οργάνωσης "Λευκά Κράνη" ανατινάχθηκαν - Τρομαχτικές σκηνές από τον ανελέητο βομβαρδισμό (βίντεο-εικόνες)


Του Βασίλη Καπούλα

Κόλαση! Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγράψει κάποιος ότι έγινε χτες τα μεσάνυχτα στη Συρία. 18 από 31 φορτηγά της οργάνωσης "Λευκά Κράνη" που μάχεται τον Μ.Άσαντ και βοηθά τους τζιχαντιστές έγιναν στάχτη με 32 ανθρώπους να απανθρακώνονται!

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για το μακελειό με την Μόσχα να απαντά δίνοντας βίντεο στη δημοσιότητα.
Το βίντεο μεταδόθηκε από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossyia 1 και συνοδευόταν από σχολιασμό του εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.

«Η ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την κίνηση της αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια κατά μήκος των περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχονται από μαχητές, έδειξε νέες λεπτομέρειες. Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι ένα φορτηγό των ‘τρομοκρατών’ που ρυμουλκούσε όπλο μεγάλου διαμετρήματος κινείται μαζί με την αυτοκινητοπομπή», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

«Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος καλύπτει ποιον: είτε το φορτηγό που έφερε τον οπλισμό καλύπτει το κομβόι με τους εθελοντές της ομάδας Λευκά Κράνη, είτε το ανάποδο», τόνισε.

Σύμφωνα με το γνωστό Παρατηρητήριο, τα φορτηγά θα παρέδιδαν ανθρωπιστική βοήθεια σε 78.000 ανθρώπους στο δυτικό Χαλέπι στην περιοχή Urm al-Kubra.

Όμως οι τρομοκράτες έχουν πολλές φορές χρησιμοποιήσει ως κάλυψη φορτηγά για ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να παραδοθεί οπλισμός.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία αυτό αποδεικνύει.

Μετά την λήξη της εκεχειρίας τα ρωσικά μαχητικά έχουν εξαπολύσει 100 αεροπορικές επιδρομές σε 24 ώρες στο Χαλέπι.

Πρακτικά ότι κινείται πυρπολείται. Κυρίως στο στόχαστρο βρίσκονται οι οργανώσεις Jaysh Al-Fateh και Fatah Halab στα χωριά Khan Touman, Khalsah, Tal Al-'Eis, Qarassi, Dahret 'Abd Rabo, Al-Layramoun, και Bustan Al-Basha.

csxsnl-wcaaun5bhttps://twitter.com/Conflicts/status/777970455466610688

https://twitter.com/Conflicts/status/777995054845726721

https://www.youtube.com/embed/ecslwbx0Cd4

https://www.youtube.com/embed/jhj1DKej44g

https://www.youtube.com/embed/jlVwmkIAY8o

https://www.youtube.com/embed/Ma0DtIcKWa8

https://www.youtube.com/embed/ZUMJ2vm4vgU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ