Κοινωνία

Jean Batten: Η google τιμά τη γυναίκα-θρύλο της Νέας Ζηλανδίας (βίντεο)


Τα 107 χρόνια από τη γέννηση της Νεοζηλανδής Jean Batten γιορτάζει η Google με ένα Doodle. Διαβάστε περισσότερα για την Jean Batten, τη γυναίκα-θρύλος της Νέας Ζηλανδίας, και δείτε τα βίντεο που έμειναν στην ιστορία.

Η Jean Batten γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Σεπτεμβρίου 1909, και απεβίωσε στις 22 Νοεμβρίου 1982, σε ηλικία 73 ετών. Κατάφερε να γίνει η πιο διάσημη γυναίκα της εποχής της, με μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ, και αποτέλεσε ένα ίνδαλμα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, της απονεμήθηκαν δεκάδες βραβεία και μετάλλια ανδρείας.

Η Jean Batten, αεροπόρος από τη Νέα Ζηλανδία, έφερε την αλλαγή στους αιθέρες, ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να πετάξει από την Αγγλία στην Αυστραλία. Η Jean Batten κατάφερε να το επιτύχει, και μάλιστα με χρόνο ρεκόρ το 1934. Η φήμη της Jean Batten απογειώθηκε, όταν το έτος 1935 έγινε η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της σε όλο τον νότιο Ατλαντικό, ενώ έφτασε στο απώγειο σχεδόν ένα χρόνο μετά, το έτος 1936, όταν η ίδια μαζί με την μαύρη γάτα της έκανε το πρώτο στον κόσμο απευθείας ταξίδι από την Αγγλία στη Νέα Ζηλανδία!
https://www.youtube.com/embed/nczJQQiGr48

Δείτε πως περιέγραψε η ίδια η Jean Batten τη στιγμή που οι τροχοί του αεροπλάνου ακούμπησαν το έδαφος της Νέας Ζηλανδίας: "Ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου". Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Η Jean Batten ανέφερε απέδειξε με αυτόν τον τρόπο στον εαυτό της, αλλά κυρίως σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι το μόνο όριο του ανθρώπου είναι ο ουρανός...

Δείτε εδώ το Doodle της Google για την Jean Batten.
https://www.youtube.com/embed/FHZ35_EKJGU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ