Κόσμος

H Τουρκία απέταξε ατιμωτικά από τις ένοπλες δυνάμεις 820 στρατιωτικούς ως οπαδούς του Γκιουλέν

Το τουρκικό  κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε  ότι πάνω από 800 Τούρκοι στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων , αποτάχθηκαν με ατιμωτικό τρόπο από  τις ένοπλες δυνάμεις,  μετά την τελευταία καταστολή που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Σήμερα  Πέμπτη  το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι αποτάχθηκαν έως τώρα 820 στρατιωτικοί από τον στρατό ξηράς  και το πολεμικό ναυτικό. Από αυτούς,οι 648 ήταν ήδη υπό κράτηση.

Η κυβέρνηση  στην Άγκυρα έχει ξεκινήσει μια μαζική καταστολή εναντίον του κινήματος  του ισλαμιστή κληρικού Fethullah Gulen, ο οποίος ζεί στην Αμερική.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι ο  Gulen και οι οπαδοί του ήταν υπεύθυνοι για την βίαιη απόπειρα πραξικοπήματος που άφησε πίσω της περισσότερους από 270 νεκρούς.Ο Ιμάμης από την Πενσυλβάνια που ευρίσκεται,  αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Περίπου  35.000 άτομα έχουν συλληφθεί  και έχουν προσαχθεί για ανάκριση, με περισσότερους  από 17.000 από αυτούς  να ετοιμάζονται για δίκη. Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι  έχουν εκδιωχθεί από τις δουλειές  τους , μεταξύ των οποίων και χιλιάδες από το στρατό. Από εκεί  και πέρα έκτακτα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την τύχη τους.

Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες υπάλληλοι του τουρκικού κράτους, οι οικογένειες τους, μαζί με τους υποστηρικτές του κεμαλισμού και του Γκιουλέν , αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας.

Ο διχασμός  της Τουρκία είναι παραπάνω από σίγουρος , και τότε θα έλθουν στην επιφάνεια και οι  διαφορετικές φυλές που στελεχώνουν αυτό το ανομοιογενές κράτος , και άλλα προβλήματα.

Πολύ σύντομα η χώρα θα χωριστεί στα δύο ενώ το απώτερο μέλλον διαφαίνεται ακόμα πιο δυσοίωνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ