Οικονομία

Gazprom και ελληνική κοινοπραξία θα ξεκινήσουν την εξόρυξη άνθρακα στην Ελλάδα-Ετοιμάζεται σειρά έργων με χιλιάδες θέσεις εργασίας !

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ενδιαφέρεται για την εξόρυξη άνθρακα στην Ελλάδα με  ελληνική  κοινοπραξία  , τόνισε  ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ σήμερα Κυριακή, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων sputnik .

Μιλώντας ο ίδιος στο ρωσο-ελληνικό φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι η κύρια παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας διαπραγματεύεται  μια σειρά ενεργειακών έργων στην Ελλάδα μέσω κοινοπραξιών .

«Μιλάμε για την εξόρυξη  λιγνίτη . Η Gazprom και η  κοινοπραξία Προμηθέας Gas θα εκτελέσουν το σχέδιο αυτό, ενώ  είναι έτοιμες να εφαρμόσουν ένα κοινό επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην Ελλάδα », δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νόβακ.

Η Προμηθέας Gas είναι μια  ρωσο-ελληνική κοινοπραξία με έδρα την Αθήνα. Είναι θυγατρική της Gazprom GAZPROMEXPORT και κατέχει το  50 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας, ενώ  στον Δημήτριο Κοπελούζο του Ομίλου Κοπελούζου ανήκει  το υπόλοιπο 50 τοις εκατό.

Μιλάμε για πραγματικά έργα ζωής για την χώρα , τα οποία  θα δώσουν δουλειά σε χιλιάδες νέους αποτρέποντας την φυγή τους στο εξωτερικό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές