Αρχείο

EKTAKTO: Σοβαρό επεισόδιο Συρίας-Τουρκίας-ΗΠΑ: Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη Β.Συρία και ύψωσαν την Αμερικανική σημαία προστατεύοντας τους Κούρδους (εικόνες-βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Σοβαρό επεισόδιο Συρίας-Τουρκίας-ΗΠΑ σημειώθηκε πριν λίγο καθώς Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Tal Abyad υψώνοντας την Αμερικανική σημαία στις θέσεις των Κούρδων YPG και SDF ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να μην τολμήσουν να επιτεθούν.

Μάλιστα οι Αμερικανικές σημαίες γίνονται αντιληπτές μέχρι...Τουρκία στο συνοριακό πέρασμα Akcakale στη ΝΑ Sanliurfa.

Οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν στη Β.Συρία και δημιουργούν βάση στο λόφο Al-Monbath στα περίχωρα της Tell Abyad, βόρεια της Ράκκα. 

Περίπου 50 Αμερικανοί μαζί με 17 τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν σε πρώτη φάση μαζί με βαρύ οπλισμό.

Έχουν εγκαταστήσει ήδη τον επικοινωνιακό εξοπλισμό και περιμετρικά έχουν υψώσει Αμερικανικές σημαίες.

Παράλληλα αμερικανικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν και στην Manbij, πόλη που αποτελεί στόχο της Τουρκίας.

Επιπλέον Κούρδοι του PKK εισήλθαν στην Β.Συρία και πήραν οπλισμό και πλέον πολεμούν μαζί με τους...Αμερικανούς στρατιώτες..

Η Τουρκία αντικαθιστά τους Άραβες και Κούρδους στο τοπικό συμβούλιο της Jarablus και ετοιμάζεται να δημιουργήσει το στρατηγείο της στη πόλη για να ξεκινήσει την επίθεση στη Ράκκα.

Οι Αμερικανοί μπήκαν χωρίς άδεια από τη Δαμασκό και αυτό βέβαια δημιουργεί νέα τετελεσμένα για τον διαμελισμό της χώρας με την Β.Συρία να είναι το προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

https://twitter.com/MIG29_/status/776481935593918464

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ