Αρχείο

EKTAKTO: Νέα τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ: Έκρηξη βόμβας σκόρπισε τον τρόμο στο Νιου Τζέρσεϊ - O ISIS ανέλαβε την ευθύνη - Βίντεο-ντοκουμέντο


Του Βασίλη Καπούλα

Σε τρομοκρατικό κλοιό βρίσκονται οι ΗΠΑ: Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Νιου Τζέρσει, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κοντά στο σταθμό του μετρό Elizabeth. Παρακάτων δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης.

Το pentapostagma.gr ήταν το πρώτο διαδικτυακό μέσο στην Ελλάδα που από την αρχή έκανε λόγο για τριπλή τρομοκρατική επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής στις ΗΠΑ. Ο ISIS ήδη ανέλαβε την ευθύνη για το κτύπημα στην Μινεσότα.

Η έκρηξη έλαβε χώρα την ώρα που ρομπότ της Αστυνομίας εξέταζε ένα ύποπτο αντικείμενο, ενώ τα αμερικανικά Μέσα σημειώνουν ότι δεν ήταν ελεγχόμενη.

Ο δήμαρχος της πόλης,  Christian Bollwage, τόνισε πως η έκρηξη έγινε όταν οι αρχές προσπάθησαν να αφοπλίσουν τo σακίδιο!

"Ήταν εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος περιείχε άλλες πέντε συσκευές" είπε ο Bollwage. Αν κρίνω από τον θόρυβο άνθρωποι θα είχαν τραυματιστεί αν βρίσκονταν στην γύρω περιοχή".

Η βόμβα εντοπίστηκε στην περιοχή North Broad και Westfield Avenue.

Πρόκειται για νέο μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Ειδικοί σημειώνουν πως από θαύμα δεν έγινε μακελειό καθώς οι τρομοκράτες είχαν συγκεκριμένο σχέδιο που για άγνωστους λόγους δεν λειτούργησε.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, δύο άνδρες βρήκαν το ύποπτο αντικείμενο σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σταθμό του τρένου στις 9:30 το βράδυ (ώρα ΗΠΑ).

Στο σημείο βρέθηκαν πυροτεχνουργοί, ενώ η αστυνομία επιστράτευσε μέχρι και drone.

«Το drone μας έδωσε την εικόνα ότι το πακέτο είναι ύποπτο και μπορεί να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δείτε το άρθρο μας  EKΤAKTO: Tρόμος στις ΗΠΑ: Τριπλή τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» του Μανχάταν και σε Μινεσότα-Νιού Τζέρσεϊ: 29 τραυματίες – 1 σοβαρά (βίντεο-εικόνες)


https://twitter.com/JessicaRemoNJ/status/777752196523884544

https://twitter.com/Conflicts/status/777761163102781440

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ