Αρχείο

EKΤAKTO: Tρόμος στις ΗΠΑ: Τριπλή τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» του Μανχάταν και σε Μινεσότα-Νιού Τζέρσεϊ: 29 τραυματίες - 1 σοβαρά (βίντεο-εικόνες)


Tρόμος στις ΗΠΑ καθώς άγνωστος που φέρεται να φώναζε "Allahu Akbar" άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο στο εμπορικό κέντρο της Μινεσότα  στέλνοντας οκτώ ανθρώπους στο νοσοκομείο ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν σε  Νιού Τζέρσεϊ και Μανχάταν το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα). 29 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ένας εκ των οποίων σοβαρά. Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς βρέθηκε συσκευή με καλώδια συνδεδεμένη με κινητό ενώ πριν λίγο βρέθηκε και δεύτερη συσκευή. Οι αρχές κάνουν λόγο για IED.

Δημοσιογράφος του FOX μετέδωσε μέσω Twitter επικαλούμενος αστυνομικές πηγές ότι το ύποπτο πακέτο είναι μια χύτρα ταχύτητος με ένα κινητό τηλέφωνο και καλωδίωση που βρέθηκε σε πλαστική τσάντα.

Ταυτόχρονα οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το κατάστημα King David Gallery στην 23η οδό ανάμεσα στην 6η και 7η λεωφόρο που ειδικεύεται στην εσωτερικη διακόσμηση με υαλικά και καθρέφτες.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο αν και είπε ότι μέχρις στιγμής δεν υπάρχει σύνδεση με τρομοκρατία, ωστόσο μίλησε για «ηθελημένη πράξη».

Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο απορριμμάτων.

«Ήταν σαν έκρηξη ηφαιστείου. Κόκκινη στο κέντρο, ένα τοίχος απο φλόγες. Η έκρηξη ήταν μεγάλη. Κόσμος έτρεχε να σωθεί για τη ζωή του» δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας Ντέμπορα Γκρίφιθ.
Εντωμεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες για «ύποπτο πακέτο» σε μικρή απόσταση από το χώρο της πρώτης έκρηξης, με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες «να μείνουν μακριά από τα παράθυρα.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του FBI και της αντιτρομοκρατικής χωρίς κανείς μέχρι στιγμής να μπορεί να πει με ακρίβεια τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη.

Σημειώνεται ότι στη Νέα Υόρκη διεξάγεται αυτές τις ημέρες η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Παράλληλα ώρες νωρίτερα το Σάββατο στο Νιού Τζέρσεϊ είχε εκραγεί βόμβα σε κάδο απορριμμάτων σε ένα σημείο κατά μήκος της διαδρομής ενός προγραμματισμένου αγώνα δρόμου, ο οποίος ματαιώθηκε αμέσως μετά.

Ο Ντέ Μπλάζιο, πάντως, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύνδεση των δύο γεγονότων».

Για όσα συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη ενημερώνεται ο Μπαράκ Ομπάμα. Η Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της τήρησε στάση αναμονής περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες ενώ αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ 45 λεπτά μετά την έκρηξη μίλησε για «βόμβα».

Σημειώθηκε έκρηξη και στην Βιρτζίνια.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στο Charlottesville έξω από ένα εμπορικό κέντρο μεταξύ των 3rd street και Water street. Εδώ υπάρχει ενα πέπλο μυτηρίου καθώς οι Αρχές ώρες αργότερα αναφέρουν ότι πρόκειται για έκρηξη μετασχηματιστή.

 


https://twitter.com/NYCityAlerts/status/777346707222822914

https://www.youtube.com/embed/aWQUim6dsj8
https://twitter.com/MattKSTP/status/777338501549461504

https://www.youtube.com/embed/6jdVtp5C4ng


https://twitter.com/DaniloGabrielli/status/777312834350878720

https://twitter.com/DaniloGabrielli/status/777309940025266176

https://twitter.com/DaniloGabrielli/status/777355535779856384

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...