Αρχείο

Alessandro Zanardi: Ένα παράδειγμα ανθρώπινης θέλησης -Χρυσό μετάλλιο και πάλι στο Time Trial (εικόνες)

Ο παραπληγικός (εξ αιτίας σοβαρού ατυχήματος) οδηγός της BMW, Alessandro Zanardi κέρδισε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο Time Trial στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Συγκεκριμένα στο time trial (αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης), ο 49χρονος Ιταλός αγωνίστηκε για το χρυσό στην κατηγορία H5 με το χειρήλατο ποδήλατό του. Για τον Zanardi είναι το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας ήδη κατακτήσει δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους αγώνες του Λονδίνου το 2012,σύμφωνα με το newsbeast.gr

Στο time trial οι αθλητές έτρεξαν δύο γύρους σε μία πίστα δέκα χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής του Pontal κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Zanardi έκανε την απόσταση των 20 χλμ σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο 28:36.81 λεπτών και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο από τα τρία αγωνίσματα όπου συμμετέχει στο Ρίο. Είχε διαφορά 2,7 δευτερολέπτων από τον ασημένιο ολυμπιονίκη Stuart Tripp (AU). Το χάλκινο μετάλλιο δόθηκε στον Oscar Sanchez (US).

«Είναι μία μεγάλη ιστορία που βασικά ξεκίνησε την επόμενη ημέρα των αγώνων του Λονδίνου, όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ σε ένα νέο στόχο στη ζωή μου και αυτός ήταν το Ρίο», δήλωσε ο Zanardi. «Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι το στάδιο και οι εγκαταστάσεις του Ρίο έχουν κατασκευαστεί εκεί που παλιά ήταν το σιρκουί Indycar. Ήμουν πάντα γρήγορος στο συγκεκριμένο αλλά δεν είχα κερδίσει ποτέ σε αγώνα. Επομένως, βαθιά μέσα μου, πίστευα ότι τώρα μου δινόταν μία ακόμα ευκαιρία να επανορθώσω και τελικά να πετύχω κάτι. Μετά από τα συναρπαστικά χρόνια της προετοιμασίας και τον ερχομό μου εδώ, σε μία πίστα που δεν είναι ακριβώς στα μέτρα μου, είναι καταπληκτικό που γεύομαι και πάλι τη χαρά ενός χρυσού μεταλλίου».

rio3

«Γνώριζα ότι η πίστα στο Pontal, από τεχνικής απόψεως, δεν μου ταίριαζε για πολλούς λόγους. Γι’ αυτό, ο εκπαιδευτής μου κι εγώ κάναμε ένα λεπτομερές σχέδιο στο πώς θα διαχειριστώ την πίστα και θα προσαρμόσω το ρυθμό μου - και το ακολούθησα κατά γράμμα», συνέχισε ο Zanardi. «Παραδέχομαι ότι ήταν πολύ δύσκολο όταν συνειδητοποίησα μετά τον πρώτο γύρο ότι ήμουν τρίτος και σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Stuart Tripp, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος. Παρόλα αυτά συνέχισα να κάνω πεντάλ, ακολουθώντας το σχέδιό μου, εφαρμόζοντας τις οδηγίες. Και πραγματικά, πέτυχα ένα θαύμα στο δεύτερο γύρο: όχι μόνο δεν επιβράδυνα αλλά κατάφερα να αυξήσω τη μέση ισχύ μου και μάλιστα να επιταχύνω στο τέλος. Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο με διαφορά μόλις 2,7 δευτερολέπτων είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Νιώθω ευγνώμων για όλους όσους με βοήθησαν να βρεθώ εδώ και να πετύχω αυτό τον άθλο σήμερα».

Η συνέχεια για τον Zanardi γράφτηκε την επόμενη ημέρα με ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα δρόμου Η5, όπου τερμάτισε πίσω από τον Νοτιοαφρικανό Ernst van Dyk. Ο υπεραθλητής των Παραολυμπιακών (είχε κερδίσει 3 μετάλλια στο Λονδίνο) είχε προβλέψει για αυτό τον αγώνα: «Αυτός ο αγώνας θα θυμίζει ρουλέτα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα θα κριθούν σε ένα σπριντ λίγο πριν τον τερματισμό. Έχουμε μία πολύ στενή φουρκέτα, στην ουσία είναι μία αναστροφή, μόλις 200 μέτρα από το τέλος. Αν καταφέρω να βγω από αυτή την τελευταία στροφή σε καλή θέση, ξέρω ότι έχω ένα πολύ καλό σπριντ. Έχω λοιπόν μία μεγάλη πιθανότητα Αλλά το ίδιο σκέφτονται όλοι. Γι’ αυτό όλοι θα προσπαθήσουν να μπουν στη συγκεκριμένη στροφή πριν από τους υπόλοιπους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα και πιθανότητα ατυχήματος. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας. Θα τα δώσω όλα και το σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί χωρίς απώλειες». Τελικά η κούραση της προηγούμενης ημέρας έπαιξε το ρόλο της και ο μαχητής Ιταλός τερμάτισε 2ος, 15 χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα που του στέρησε τα κάτω άκρα.

Το τρίτο και τελευταίο αγώνισμα που θα συμμετάσχει ο Ζανάρντι είναι η ομαδική σκυταλοδρομία με την Ιταλική εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...