Κοινωνία

Υποψήφιος στην Εισαγγελία Εφετών ο Ντογιάκος -Δεν του κοινοποίησε την απόφαση ο Αρειος Πάγος

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην Εισαγγελία Εφετών, με τον νυν προϊστάμενο της υπηρεσίας, Ισίδωρο Ντογιάκο, να κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές των εισαγγελέων Εφετών, οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν εκείνον που θα αναλάβει το τιμόνι.

Παρά την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο του Αρείου Πάγου για το αδίκημα της προσβολής του προσώπου της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο κ. Ντογιάκος κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος αφού δεν τού κοινοποιήθηκε η απόφαση της ποινής του, η οποία ήταν στέρηση μισθού για 40 ημέρες.

Η συμμετοχή στις εκλογές επικυρώθηκε με έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στον Ισίδωρο Ντογιάκο, κατόπιν ερωτήματος του προς τον Αρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αν μπορεί να είναι η όχι υποψήφιος παρά την πειθαρχική καταδίκη και ενόψει του γεγονότος, ότι δεν του έχει επιδοθεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση.

Τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που τού κοινοποιηθεί η απόφαση και εάν τον επιλέξουν οι συνάδελφοί του για την ηγεσία της Εισαγγελίας Εφετών, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο.

Το ιστορικό

Η εμπλοκή του κ. Ντογιάκου με τα πειθαρχικά όργανα έγινε με αφορμή την σύγκληση της ολομέλειας των Εφετών πριν από ένα χρόνο, με θέμα την «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου». Η σύγκληση των εισαγγελέων έγινε μετά τις αμφισβητήσεις από την πλευρά της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Θάνου για την νομιμότητα της εκλογής του κ. Ντογιάκου ως προϊσταμένου στις προηγούμενες εκλογές.

Στο πρώτο πειθαρχικό, ο κ. Ντογιάκος είχε καταδικαστεί στην ποινή της απλής επίπληξης, αλλά στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με ανακοίνωση του αργά χθες το απόγευμα, αντικρούει τις αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη σε σχέση με τους χειρισμούς στην υπόθεση Ντογιάκου και εμμένει στη θέση ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα.

«Για πολλοστή φορά, αναφέρει ο υπουργός, επισημαίνω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται, απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς. Δομικό της πρόβλημα κατά βάση σωρευμένο από το παρελθόν οι καθυστερήσεις».

Μετά την εξέλιξη που σημειώθηκε μία ημέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, ώστε ο Ισίδωρος Ντογιάκος να είναι τελικώς υποψήφιος κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία, τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας θα διεκδικήσουν ο Ισίδωρος Ντογιάκος προϊστάμενος της ως τώρα και ο εισαγγελέας Αντώνης Λιόγας.

Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν οι πρόεδροι εφετών Θεόδωρος Κανελλόπουλος και Γεώργιος Παπανδρέου.

Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος και η Ολυμπία Κλειτσάκη. Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του Προϊσταμένου, ο πρόεδρος πρωτοδικών, ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης και οι συνάδελφοί του πρόεδροι πρωτοδικών Ελευθέριος Γεωργίλης και Ιωάννης Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ