Κόσμος

Υποκλάπηκε φωτογραφία του διαβατηρίου της Μισέλ Ομπάμα στο διαδίκτυο από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ;

Ανάστατος πραγματικά είναι ο Λευκός Οίκος , αναζητώντας την «τρύπα» στο σύστημα ασφαλείας  η οποία επέτρεψε να υποκλαπεί   με μορφή σάρωσης  το διαβατήριο  της πρώτης Κυρίας στον κυβερνοχώρο, αναφέρει δημοσίευμα από τις ΗΠΑ .

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ εκφράζει πάντως την έντονη ανησυχία της για το θέμα αυτό και ψάχνει να βρει και να συλλάβει του υπαίτιους.

Αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσαν ότι αναζητούν στον κυβερνοχώρο,  αυτό που φάνηκε ως «σάρωση του διαβατηρίου της πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα»  στο διαδίκτυο.

Επιτελικά στελέχη, εγείρουν  περαιτέρω ανησυχίες για την ασφάλεια των ευαίσθητων συστημάτων μετά από μια σειρά από παραβάσεις που επηρεάζουν κυβερνητικούς οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών .

%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7

Η γενική εισαγγελέας Loretta Lynch είπε ότι ήταν «κάτι που εξετάζουμε». Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, που είναι αρμόδια για την ασφάλεια της πρώτης κυρίας, εξέφρασε επίσης την ανησυχία της.

Υπάρχουν πληροφορίες  όμως ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται από πίσω, κάνοντας  έκαναν επίδειξη ισχύος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε μια προσπάθεια τους να δώσουν τα  «κατανοήσουν» οι Αμερικανοί συνάδελφοι τους  τις μεγάλες δυνατότητες τους , ανέφερε αμερικανική ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο στόχος των Ρώσων ήταν  να εκθέσει την κατάχρηση της πολιτικής εξουσίας του Αμερικανού Προέδρου. Οι Χάκερ αυτοί  συνδέονται άμεσα με την ρωσική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού SVR .

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...